Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Šotiček vadi vizu za Maksimir, Handanovič tjera Dinamo na akciju!?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 29.04.24. | 11:00

Lokomotiva je bogato umiješala prste u borbi za naslov. Zaustavila je Dinamo, Hajduk pa Rijeku, a svima od trojca na vrhu uzela je po pet bodova

Lokomotiva je ove sezone poput škorpiona. Njezin ubod boli, paralizira. Netko se od njega nikad ne oporavi, a onaj tko ga preživi i stane na noge, taj ima velike šanse da bude pobjednik. Momčad s Kajzerice, koju sjajno vodi dirigent Silvijo Čabraja, velika je priča HNL-a. Ostao je Čabraja na početku sezone pa onda i na zimu bez gotovo čitave momčadi, ali nije očajavao, zasukao je rukave i stvorio novu, ubojitu škvadru. To je društvo i dalje u borbi za Europu, primjer svim ostalim klubovima 'od sredine prema dolje' kako se može stvarati i raditi rezultat, a sam Čabraja još je jednom potvrdio da se radi o odličnom stručnjaku, koji je zaslužio priliku i izvan Lokomotive. Nije nemoguće da na ljeto tu priliku i dočeka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, ta je Lokomotiva ove sezone bogato umiješala prste u borbu za naslov. Matirala je Dinamo u Maksimiru (0-3), Hajduk na Poljudu (1-2) i sad Rijeku u Kranjčevićevoj (3-1), a svakome od vodećeg trojca oduzela je po pet bodova. Tu se vraćamo na onaj škorpionski ubod. Dinamo je bio šokiran, ostao bez zraka, na 'samrti' nakon tih 0-3. No, Dinamo je taj koji je preživio, uspio uhvatiti kisik i krenuti dalje kao da ništa nije bilo, sad je lider HNL-a. Hajduk upravo suprotno, poraz na Poljudu do kraja je zakucao 'Bijele', bacio ih u ponor, onda je došao Dinamo i gurnuo ih još dublje. Vidjet ćemo kako će poraz od 'lokosa' podnijeti Rijeka, hoće li odmah pronaći protuotrov ili će i nju taj ubod 'usmrtiti'?

No, nepravedno je pričati samo o Dinamu, Rijeci i Hajduku, Lokomotiva je zaslužila da se priča i o njoj. Robert Mudražija srušio je Hajduk na Poljudu, zabio prvi pogodak Rijeci i time postao junak i Dinamovim navijačima. Ali, veliku pažnju zaokuplja Marin Šotiček. Dvostruki strijelac protiv Rijeke, prvi pogodak zabio je spretno, poput pravog golgetera iz gužve u šesnaestercu, a drugi je bio hladnokrvna egzekucija, nakon što je istrčao kontru u zadnjim sekundama utakmice. Njemu je tek 19 godina i jedan je od najvećih dragulja s Kajzerice.

"Za njega više i ne govorim da je mlad, ima u nogama već 36 utakmica HNL-a", rekao nam je Čabraja u intervjuu prije dvoboja s Rijekom, govoreći baš o Šotičeku. A u Kranjčevićevoj su u loži sjedili Velimir Zajec, Marko Marić i Sergej Jakirović, Dinamov predsjednik, sportski direktor i trener. Naravno da nije ništa neobično vidjeti ih na utakmici, koja odlučuje i o Dinamovoj sudbini, no, nije tajna da je baš Šotiček jedna od Dinamovih potencijalnih meta u ljetnom prijelaznom roku. Štoviše, pričao je Jakirović o njemu već i zimus, tada su u Maksimiru razmišljali dovesti njega i suigrača mu Krivaka pa ih ostaviti do kraja sezone u Lokomotivi. No, zimus Dinamo to nije uspio realizirati, nije to bio niti prioritet, trebalo je dovesti igrače, koji bi odmah bili pojačanja. Ali sad je ljeto sve bliže, a Šotiček sve jača Dinamova meta. Bio bi to čak i bez 'skalpa' protiv Rijeke, ali nakon takve partije jasno je da je Maksimiru sve bliže, da je počeo 'vaditi vizu'. Naravno, sve ovisi i koliko će za njega tražiti Božidar Šikić, ako neće 'divljati' s cijenama, tada će Dinamo krenuti u akciju. No, zna i Šikić da je za Lokomotivine igrače Dinamo najbolja odskočna daska, a zarada od budućeg transfera najbolji 'doping' za loksinu blagajnu.

A, kao što smo pisali, u Kranjčevićevoj je u nedjelju bio Samir Handanovič, proslavljeni slovenski vratar, trenutno skaut milanskog Intera. Došao je gledati dvojicu odličnih golmana, Rijekina Labrovića i Lokomotivina Čavlinu, a kako doznajemo, ipak mu je mladi Čavlina bio prvi u fokusu, Inter traži golmana za budućnost. Hoće li Čavlina uistinu završiti u Interu, ili će možda to ipak biti Labrović, nitko još ne može tvrditi, ali bi sam Handanovičev dolazak mogao na akciju natjerati Dinamo. Naime, Modri još samo ovo ljeto imaju 'diskontnu odštetu', mogu dobiti Čavlinu za 750.000 eura, ako ne povuku taj potez, morat će ga u budućnosti plaćati po tržišnoj cijeni. U Maksimiru su zadnjih mjeseci u dvojbi, treba li im Čavlina ili nije sad pravo vrijeme za njega, s obzirom da je Ivan Nevistić probranio i postao vrlo pouzdana karika. Nema nikakve logike Nevistića micati s gola, ali niti dovoditi Čavlinu da bi bio rezerva. Stoga postoji mogućnost da Dinamo ipak uđe u pregovore s Lokomotivom, da pokuša 'osigurati' Čavlinu, imati ga u svojem dvorištu. Makar ga onda Dinamo prodao u inozemstvo. Ne žele Modri 'promašiti' vratara, koji je prošao njihovu školu i bio njihov projekt!



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaSilvijo ČabrajaMarin ŠotičekNikola Čavlina

Ostale Vijesti