Nel Pavletic/Pixsell
Nel Pavletic/Pixsell

Makedonija kao idelan test za igrače koji su u drugom planu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 09:00

Večeras će Hrvatska na Rujevici igrati prvu od dvije pripremne utakmice za odlazak na EURO

Ako je generalna proba za Euro dogovorena u Portugalu sljedeći vikend, Makedonija je sjajna prilika da se malo razbije monotonija priprema, ali i idealni takmac koji nije izabran slučajno. I izbornik Zlatko Dalić izjavio je kako će Makedonija “glumiti” Albaniju u današnjem prijateljskom ogledu na Rujevici (19 sati, NOVA TV).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Gledamo kako igrati, više napadački s više napadača. To nam je cilj, dat ćemo šansu 16 igrača, toliko je moguće, neke ćemo odmoriti, neki neće početi, neki neće igrati”, najavio je izbornik utakmicu u kojoj će od prve minute na travnjaku Rujevice biti Ivan Perišić. Na treninzima ide dobro I ovo je prava prilika da se vidi koliko zapravo može Perija. Inače, ovo će mu biti prvi nastup od početka nakon ozljede križnih ligamenta koljena.

Prema nekim informacijama iz tabora Hrvatske, protiv Makedonije Dalić šalje momčad s Baturinom na poziciji “desetke”. Na desnom krilu bit će Kramarić, ono lijevo rezervirano je za Perišića kojem će leđa čuvati Borna Sosa. Stoperski tandem činit će Vida i Erlić, dok će desno igrati Juranović.

Dvojac zadnjih veznih bit će Kovačić i Majer a u špici Bruno Petković.

Sasvim solidan sastav za Makedoniju koju ne treba gledati samo kroz prizmu uigravanja za tu utakmicu s Albanijom već kao i priliku da se Hrvatska malo napuni samopouzdanjem pred odlazak u Portugal te Njemačku.

Isto tako, Dalić će dati priliku igračima za koje se očekuje da neće imati previše minuta na završnom turniru. Eto im prilika da se izbore za nešto više ili da bar gurnu Dalića i njegove suradnike u slatke probleme. Što se gostiju tiče, oni su trenutno u procesu pomlađivanja momčadi ali igranje protiv treće reprezentacije na SP-u shvatili su kao veliki izazov.

“Po meni, Hrvatska je među pet najboljih reprezentacija svijeta i treba vidjeti gdje se nalazimo u odnosu na takvog protivnika”, rekao je izbornik S. Makedonije Blagoje Milevski koji je otkrio kako Arijan Ademi neće imati oproštaj u Rijeci...

“Nije nam rekao da bi htio biti ovdje. Volio bih da to bude na nekoj od utakmica u kojoj ćemo biti domaćini pa da se oprosti pred makedonskom publikom koja je uvijek cijenila taj maksimum koji je davao za nacionalni dres”, rekao je izbornik. Utakmica na Rujevici je rasprodana danima unaprijed, a sudit će je Matej Jug iz Slovenije.

OČEKIVANE POSTAVE:

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Juranović, Vida, Erlić, Sosa - Kovačić, Majer - Kramarić, Baturina, Perišić - Petković

SJ. MAKEDONIJA (3-5-2): Dimitrijevski - Ilijazovski, Musliu, Serafimov - Čulinov, Atanasov, Elmas, Kostadinov, Aliovski - Miovski, Ristovski



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaSjeverna MakedonijaArijan AdemiEuro 2024VatreniHNS

Ostale Vijesti