REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

Lovro Majer za Germanijak: “Ispadanje s Eura bio je šok, ali novi početak je pred nama”

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 28.08.24. | 08:15

Veznjak Wolfsburga sjajno je krenuo u novu sezonu. Na okupljanje reprezentacije dolazi s mjestom u momčadi kola Bundeslige što je priznanje za dvije lopte koje su odsjele u mreži Manuela Neuera

Loša vijest koja je Zlatku Daliću zasigurno pokvarila zadnje dane odmora, ona koja je sugerirala da je Mateo Kovačić morao napustiti travnjak zbog ozljede, donekle je popravio vikend izvještaj iz Bundeslige. Dva su Hrvata završila u momčadi kola. Prvo je Andrej Kramarić hat-trickom poželio "dobrodošlicu" novom prvoligašu Kielu, da bi dan kasnije Lovro Majer zabio dva komada Neueru... Sasvim dovoljan razlog da okrenemo njegov broj u Njemačkoj.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Sretan sam zbog takvog početka, ali nisam u potpunosti jer na koncu nismo uzeli bodove u toj utakmici”, javio se poslovično skroman Lovro Majer koji je potvrdio da je krivulja forme dosegla pristojnu razinu već na samom početku sezone... Međutim, utakmicu je napustio desetak minuta prije kraja nakon sudara s Pavlovićem.

“Sve je u redu. Bilo je to više zbog neke predostrožnosti. U ponedjeljak sam se malo odmorio i danas sam kao nov”, priča nam Majer koji je nakon Eura vidao rane u obiteljskom okruženju. Bio je u Zagrebu, pa na Ugljanu... Malo s prijateljima opuštao se nakon naporne sezone.

“Kamo sreće da je odmor bio kraći jer bi to značilo da smo prošli dalje na Euru, ali nema smisla žaliti za prolivenim mlijekom. Dogodio se splet nesretnih okolnosti, ispali smo u grupnoj fazi što je bilo poprilično šokantno za sve nas, ali imamo jedno novo iskustvo koje će pomoći u onome što je pred nama”.

O Euru nismo previše pričali. Majer je odigrao cijelu utakmicu protiv Španjolske, poluvrijeme s Albanijom i desetak minuta protiv Italije.

“Je l' moglo bolje? Uvijek može bolje i više. Mislim da nismo zaslužili oproštaj u tako ranoj fazi natjecanja. Jednostavno, nismo navikli niti naše navijače niti sebe same da idemo kućama poslije grupe ali što je tu je”.

U međuvremenu je reprezentacija ostala bez dva senatora. Prvo se oprostio Domagoj Vida, potom i Marcelo Brozović.

“To su bile njihove osobne odluke i moram priznati da mi je žao što ih više neće biti na okupljanjima jer su to igrači koji su puno toga prošli s nama, na neki način su nas dočekali u reprezentaciji i bili podrška cijelo ovo vrijeme. Obojica zaslužuju veliki respekt za ono što su dali Hrvatskoj i bio je privilegij dijeliti svlačionicu s njima”.

Odlaskom Brozovića otvara se mjesto u veznom redu…

“Uopće ne gledam stvari na taj način. Ja sam uvijek maksimalno posvećen i fokusiran da odrađujem zadatke koje izbornik i stožer stave pred mene da ih na taj način uvjerim da mogu pomoći. Teren, treninzi i utakmice su jedino mjerilo i jedini put do mjesta u momčadi. Bio bih neozbiljan kada bi sada rekao da će mi odlazak Brozovića pomoći ili poziv nekom novom igraču odmoći. Tu sam, spreman i posvećen. Pun samopouzdanja, a očito niti forma nije loša”, smije se dobro raspoloženi Lovro Majer koji dolazi sljedeći vikend na okupljanje Vatrenih u Zagreb. Slijede Portugal i Poljska u Osijeku. Očekivanja?

“Uvijek maksimalna. Mi smo još uvijek treći na svijetu i finalisti Lige nacija, pa kakva bi onda trebali imati očekivanja nego ona najveća moguća”.

Prije okupljanja ga čeka gostovanje kod Kiela.

“Unatoč porazu od Bayerna, mislim da smo pokazali dobro lice u uvodu sezone. Na prste jedne ruke mogu izbrojati momčadi koje će se nositi s Bayernom na način na koji smo to mi radili. No, nije nam se vratilo kroz bodove, ne znači da neće drugdje, možda već protiv Kiela za vikend”.

Novajlije u ligi je za vikend sredio Andrej Kramarić

“Gledao sam sažetke. Tipičan Krama. Daj mu malo prostora, odmah će to iskoristiti na najbolji mogući način. Drago mi je zbog njega i načina na koji je krenuo u novu sezonu. Veselim se što smo skupa u momčadi kola i kamo sreće da to bude češće u ovoj sezoni”.

Pred Wolfsburgom je izazovna sezona. Lani su završili u donjem domu Bundeslige. Tek četiri boda dijelila su ih od Bochuma koji je morao u doigravanje za ostanak među elitom.


“Nije bila dobra sezona. Svjesni smo da smo morali puno više od tog 12. mjesta i mislim da nam je to motivacija više u ovoj godini”.

Ciljevi Wolfsburga uvijek su isti…

“Borba za Europu, da smo tu negdje blizu vrha pa ako se otvori neki prolaz da budemo spremni to iskoristiti”.

Njegova pozicija trebala bi biti sigurna…

“A što je sigurno u nogometu? Baš ništa... Svaka utakmica je nova potvrda jer ono od jučer ne vrijedi puno. Onog trenutka kada pomislim da sam siguran, znajte da nisam u pravu. Veseli me forma, na meni je da je održim na toj razini što duže svjestan da svi vrebaju i čekaju svoju priliku. To je profesionalizam i takvim ga prihvaćam. Samo neka me ozljede zaobiđu, sve ostalo je na meni. A volim izazove i uvijek si postavljam visoke ciljeve”.

Kraj smo ostavili za Dinamo

“Sjajan ulazak u sezonu. Mislio sam da će trebati vremena da se malo poslože s obzirom na nova imena, ali baš sam impresioniran načinom na koji su otvorili”.

Majer često gleda “modre”.

“Svaki puta kada imam priliku. Gledao sam neke utakmice HNL-a i prvu protiv Qarabaga. Veselio sam se kao malo dijete kada su padali golovi na Maksimiru. Skakao na svaku priliku. Dinamo je jedna velika emocija i uvijek će biti. Gdje god da budem, uvijek ću se vraćati svom Dinamu. Želim im puno sreće u Azerbejdžanu i da vrate Ligu prvaka u Zagreb. Uvjeren sam da mogu a u meni će imati najvećeg navijača”, poručio je Lovro Majer iz Wolfsburga.



Tagovi

Lovro MajerWolfsburgVatreniHNSHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti