PAUL ELLIS
PAUL ELLIS

Livaković: Prijelazni rok još traje, vidjet ćemo što će biti

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.08.21. | 07:27

Livakovića se već nekoliko sezona 'prodaje' u inozemstvo.

Posljednjih tjedana u Maksimiru je burno. Poraz od Šerifa, pa prodaja Majera, loša igra protiv Lokomotive pa stavljanje Kristijana Jakića na hlađenje pred uzvrat protiv Šerifa....

... a sve to vrijeme spominje se i mogući odlazak Dominika Livakovića. Doduše, o Livakovićevom odlasku se priča već nekoliko godina. Najčešće su se spominjali Francuzi, u igri su bili talijanski velikani Milan i Roma, govorilo se i o prelasku u Premier ligu. A evo, šest dana prije kraja prijelaznog roka, Livaković je još uvijek u Maksimiru. Prvi golman Dinama i hrvatske reprezentacije.

U intervjuu za Sportske novosti dotaknuo se i čestih priča oko njegovog odlaska:

"Ta priča oko transfera me stalno prati, ako se sada nisam navikao na tu vrstu pritiska neću nikada. Često ne znam stvari koje se pišu o meni, a s druge strane znam stvari koje ne dijelim s javnosti. Da bi se ostvario transfer moraju se zadovoljiti i uskladiti moje i klupske želje. Imam ugovor i ne ovisim o sebi. Dok je tako nema smisla nagađati. Prijelazni rok još traje, vidjet ćemo što će biti. Mislim da imam dovoljno iskustva da takve stvari potisnem u stranu i da nemaju ulogu u mojoj svakodnevici".

Iako je u prvoj utakmici protiv Slavena kiksao, Livaković je u preostalim utakmicama opravdao status jedinice hrvatske A vrste. U zadnjoj utakmici protiv Lokomotive bio je i junak obranivši zicer Lokosa u zadnjoj minuti.

"Oko Dinama je uvijek posebna atmosfera. Ne želim ni pomisliti kako bi bilo da nismo dobili Lokomotivu. Uvijek ti dobar potez daje nekakvu vrstu samopouzdanja. No, ja sam samo radio svoj posao kao što je i Oršić radio svoj kada je zabio, Čop asistirao".

Dvoboji protiv Šerifa?

"Još uvijek tražimo odgovor zašto smo se tako raspali. Splet nesretnih okolnosti. Primiš prvi gol kada ne bi trebao, u nastavku se otvoriš da nadoknadiš rezultat, oni imaju dobru večer, a tebi ništa ne polazi za rukom. Osobno nisam nikada podcjenjivao protivnika, jer se to ne radi. Ne vjerujem da je itko drugi podcijenio Šerif. Jednostavno smo kolektivno podbacili. Dinamo svakako može nadoknaditi tri gola zaostatka na Maksimiru. Zaista vjerujem u to, imamo kvalitetu, znanje i iskustvo da stignemo 0:3, što je velika prednost, ali ne i nedostižna".

Ubrzo kreće i reprezentacija, tri utakmice nakon kojih ćemo znati puno toga?

"Da. Sve tri utakmice su jake, protivnici motivirani da nas skinu, ali imamo svojih aduta. Vjerujem da ćemo se svi sretni vratiti s te akcije. Kao i u Dinamu, u reprezentaciji se uvijek traže najviši rezultati i teško se nositi s takvom vrstom pritiska. Što god napraviš dobro uvijek se nađe netko tko će reći da može bolje. No, nemam problema s time. Znam koliko vrijede i Dinamo i reprezentacija".


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaŠerifDominik Livaković

Ostale Vijesti