HNS
HNS

Layec dobio podršku Rosettija, HR nogomet veliku dozu povjerenja, a naši suci sjajnu priliku!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.07.24. | 12:46

Prvi čovjek HR nogometa Marijan Kustić izabrao je nabolje moguće rješenje za hrvatske suce. Layec ima znanje, iskustvo i autoritet od kojeg će HR suci moći izvući benefit, a javnost steći povjerenje

HNS je i službeno potvrdio pisanje Germanijaka kako je Bertrand Layec prvi čovjek sudačke organizacije u Hrvatskoj. Layec je objedinio funkcije predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenika za delegiranje sudaca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na taj način Kustić i društvo iz HNS-a poslali su još jednu snažnu poruku da im je apsolutno stalo do povjerenja u HR nogomet. Bertrand Layec je dobio odriješene ruke oko svake odluke vezane uz suce ali i veliku odgovornost. Sve je u njegovim rukama...

“Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali gospodina Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u HNL-u”, rekao je Marijan Kustić dodavši kako je svima u interesu da se hrvatsko suđenje podigne na jednu višu razinu.

“A vjerujem da će gospodin Layec svojim autoritetom, golemim iskustvom i stručnošću odgovoriti tom izazovu. Ovom se prilikom zahvaljujem i krovnoj europskoj organizaciji Uefi na razumijevanju i suradnji proteklih mjeseci na temu suđenja, a plod te suradnje je i Layecova inauguracija. Ima puno povjerenje i potpuno odriješene ruke te njemu i sucima želimo uspješnu sezonu”, poručio je prvi čovjek HR nogometa koji je inzistirao na najboljem mogućem rješenju, a Layec je imao iskustvo iz Francuske, Belgije i Cipra. Uz to, dobio je preporuke Roberta Rosettija s kojim je usko surađivao te je jasno kako njegov izbor ima podršku UEFA-e.

Layec je 12 godina dijelio pravu u francuskoj nogometnoj ligi a tijekom sudačke karijere Layec je sudio na različitim natjecanjima od Svjetskog prvenstva 2007. godine za nogometaše do 17 godina, kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2008. godine i europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine te u Ligi prvaka.

Osim što će hrvatsko suđenje dobiti snažan autoritet znanja, jasno je kako će imenovanje Layec biti dobra prilika za naše djelitelje pravde da naprave iskorak na međunarodnoj sceni. Naime, za Layeca neće biti bolje preporuke od one da tijekom svog mandata u Hrvatskoj netko od naših sudaca dobije iskustvo suđenja u Ligi prvaka, posljedično i na nekom od velikih natjecanja u bliskoj budućnosti.



Tagovi

Bertrand LayecHNSMarijan Kustićpovjerenik za suđenje Prve HNLsuđenjeHNL

Ostale Vijesti