PIXSELL
PIXSELL

“Kule, stanje je očajno - spusti se u svlačionicu i preuzmi odgovornost”

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.04.23. | 17:31

Neće se valjda glavni i odgovorni u Gradskom vrtu skrivati iza smjene Borimira Perkovića koji je najmanji krivac za ono što se događa u Osijeku.

Vijest o smjeni Borimira Perkovića s mjesta trenera Osijeka zapravo i nije bila neka vijest.

“Očekivano”, dobili smo poruku nešto poslije 15 sati dok smo vadili šarafe iz salate, tijekom rođendanskog ručka, u jednom renomiranom novozagrebačkom restoranu. Doslovno.

I taj šaraf u salati od piletine, moramo priznati, bio je veći šok od vijesti kako klub iz Gradskog vrta traži novog trenera.


Djelatnica restorana, brže bolje, pokušala je spasiti što se spasiti može, pa nudila piće i desert na račun kuće, ali sreća njena - moralo se dignut sa stola jer urednik je tražio da se osvrnemo na stanje u Gradkom vrtu i tražimo ime novog trenera Osijeka.

Po treći put u ovoj sezoni… Jer, tražili smo ga nakon Bjelice, pa nakon Pomsa a eto sada i nakon Perkovića kojeg nećemo previše spominjati jer njegov grijeh je najmanji. Možemo samo konstatirati kako Boirimir Perković nije dorastao funkciji trenera Osijeka.

Eto, protiv Lokomotive, svi su vidjeli kako podjedinici, od Špoljarića do Caktaša, ne mogu hodati posljednjih pola sata. Osim Perkovića. On je shvatio da je energija u izmjeni Jugovića za Živkovića. I tom je zamjenom narušio cijeli balans u momčadi.

U utakmici protiv Slaven Belupa ide Boro razbijati stoperski tandem kod 1:0 koji do tog trenutka funkcionira savršeno. Ubacuje Čeberka, povlači ga na stopera dok Žapera gura u veznu liniju. I izgubi bodove… Ne jedan, već sva tri! Osim toga, izvadi Caktaša i Lovrića koji su za promjenu napokon nešto odigrali i stavlja Špoljarića i Mažara kojem je to debi…

Ide li Perković zatvoriti utakmicu? Dobiti je ili nešto treće? Jednostavno, ako ne znaš prepoznati da Josip Špoljarić nije igrač za agresiju, onda Osijek nije klub za tebe! I amen.

No, ponavljamo, Perković je najmanji krivac za ovo što se događa u Gradskom vrtu. Pravi krivci se skrivaju u odajama, iako svi znaju njihova imena. Ferenc Sakalj odlučio se na anonimnost. Nema ga u javnosti niti za lijek... Ime Vlade Čohara sve češće se spominje na usnama navijača. Prvi operativac kluba koji svakog djelatnika ispraća iz Gradskog vrta s identičnom rečenicom:

“Ti si se spasio, mi ostajemo”, još uvijek je u sedlu.

Izaći će Čohar tu i tamo pred medije i u kontroliranim uvjetima prosuti par floskula. Poput onih kako je VAR poput horoskopa.

E moj Čoharu… Da je Osijek kao institucija stao iza Bjelice kada se ovaj borio protiv sustava - možda bi ušao u povijest kao direktor petog prvaka Hrvatske. Jer, jači penali nisu svirani za Osijek kao ovaj što je sviran u Koprivnici protiv njega. Da su tada stali iza svog trenera, Osijek bi se tukao s Dinamom za prvaka. Jer, ovo što se Osijeku sada sudi, protivnicima se ne sudi. No, važno je ne talasati. I onda ti Kustić za nagradu ponudi da budeš "šef verifikacijske komisije" tijekom redovne Skupštine HNS-a i ti si sav bitan i važan.

Osim Čohara, ceh bi trebao podnijeti i Ivica Kulešević. Trudi se čovjek, ali nikako da ga krene… I umjesto da naganja Daria Kulušića preko travnjaka Gradskog vrta što ovaj vadi kartone ali ih ne pokazuje, i time brani interes Osijeka, Kule se nonšalantno nakon utakmice prošeće do Kohorte i gestama im izjavi ljubav.

“Ja kao sportski direktor preuzimam odgovornost za dovođenje Perkovića, kao i za ulazne i izlazne transfere”, rečenica je s Perkovićeve inauguracije kojoj je autor upravo Kulešević.

Pa ako je tako, onda je vrijeme da preuzme odgovornost.

“U kakvom smo mi to stanju”, replicirao je kolegi Nikolu Patkoviću koji se kao rođeni Osječanin zabrinuo za stanje u klubu s Gradskog vrta. Prije dva tjedna smo napisali - bezizlaznom. Sada je to već u statusu - očajnog!

I ako u trenutku pisanja ovog teksta Ivica Kulešević nije adresirao ostavku - onda neka se u nedjelju spusti u svlačionicu, zasuče rukave i krene mijesiti pitu od tijesta kojeg je spravio. Jer, tako mi tumačimo rečenicu “preuzimam odgovornost…”. I neka Kule izvuče Osijek iz gliba u kojem je zapeo, barem do kraja sezone.

Pa onda neka Sakalj, Čohar, Kulešević ili neko četvrti ode do Zorana Zekića i zamoli ga da podmetne leđa… Opet!



Tagovi

NK OsijekIvica KuleševićHNLZoran Zekić

Ostale Vijesti