PIXSELL
PIXSELL

Hoće li Zekina najava odlaska olakšati Osijeku izlaz iz krize (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 10:00

U Koprivnici će u petak igrati Slaven Belupo i Osijek, dva konkurenta za mjesta koje vode u Europu

U različitim raspoloženjima čeka se dvoboj na Ivan Kušek Apašu koji je zapravo borba za to treće mjesto HNL-a. U Koprivnici vrije… Kako je Germanijak prvi doznao, Zoran Zekić i vodstvo Slaven Belupa nisu na istim valnim duljinama. Doduše, odustalo se od smjene trenera ali Zeka je potom sam jasno rekao da se ne vidi više u Koprivnici nakon posljednjeg kola HNL-a. I to će svakako ostaviti posljedice na igrače Slaven Belupa iza kojih je sjajna sezona.

“Usmjeren sam na Slaven Belupo i tako će biti ovih mjesec i pol dana”, rekao je Zekić uoči sudara s Osijekom. Međutim, teško da će igrači čiste glave istrčati na travnjak. I to je potencijalna opasnost koja bi društvo iz Koprivnice mogla koštati u toj borbi za treće ili četvrto mjesto koje nudi europsku opciju ovog ljeta. Uostalom, primjer s Goranom Tomićem koji je nešto slično objavio dok je bio na klupi Rijeke sasvim je zoran pokazatelj jer od tog trenutka Rijeka je krenula nizbrdo…

“Da moji igrači nisu karakterni, mi ne bismo nalazili se tu gdje jesmo”, poručio je Zekić koji ima za cilj napraviti korak dalje u odnosu na prethodnike te nakon punog desetljeća odvesti Slaven Belupo u europske kvalifikacije. Vidjet ćemo kako će svlačionica ali nismo optimisti. Što se izostanaka tiče, Zekić ne računa na Tepšića i Žuljevića koji su ozlijeđeni. Svi ostali su spremni na ono što ih čeka protiv Osijeka u kojem vlada umjereni optimizam. Očito su se kriteriji snizili kada je i bod protiv Lokomotive dovoljan da na Gradskom vrtu s dosta velikom nadom gledaju na gostovanje kod svog bivšeg trenera.


“Nismo osvojili tri boda, ali svakako smo vidjeli neke stvari i pozitivu koju možemo izvući iz toga. Ako nastavimo tako raditi, siguran sam da ćemo zadržati treću poziciju u HNL-u i biti na mjestu koje Osijek vodi u Europu”, poručio je Adrian Leon Barišić uoči utakmice. Iako je i on imao stanovitih problema, čini se da je pouzdani stoper spreman za izazove koji ga čekaju u borbi s Hoxhom i Crncem.

“Aduktor je stvarao probleme i ranije ali ovaj tjedan se osjećam bolje i mislim da je to iza mene”.

Osijek je punih 10 utakmica bez HNL pobjede. Previše u kontekstu veličine i ugleda kluba.

“Tražimo izlaz jer ovo se vuče predugo. Vjerujem u ekipu. Imamo sada produženi tjedan s tri utakmice protiv direktnih konkurenata i vjerujem da možemo zacementirati to treće mjesto”, jasan je Barišić koji će zauzeti svoje mjesto u posljednjoj liniji. Pitanje je hoće li nastaviti sa Žaperom ili se vraća Čeberko koji je amnestiran. U svakom slučaju nema Nejašmića, Gržana i Brleka koji su ozlijeđeni.

Utakmica u Koprivnici počinje u 18.10 sati a sudit će je Ivan Bebek iz Rijeke.

OČEKIVANE POSTAVE:

Slaven Beluo (3-5-2)


Osijek (4-2-3-1)



Tagovi

Slaven BelupoZoran ZekićNK OsijekAdrian Leon Barišić

Ostale Vijesti