Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Kovačeviću nedostaju čak petorica igrača, hoće li Farmaceuti (privremeno) promijeniti formaciju?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 08:36

Utakmica protiv aktualnog lidera HNL-a na rasporedu je ove nedjelje s početkom u 16 sati.

Kad se u prvenstvenoj utakmici sastaju prva i posljednja momčad lige, nepotrebno je uopće isticati od koga se očekuje da rutinski dođe do nova tri boda. No, papir je jedno, teren nešto sasvim drugo, a Mario Kovačević sigurno ima nekoliko ideja s kojima će pokušati iznenaditi Splićane.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zbog akumulirana tri žuta kartona ogled u Koprivnici propustit će Michael Agbekpornu, ali tu nije kraj nevoljama Farmaceuta budući da su za nadolazeću utakmicu 'out' i Ljuban Crepulja, Marko Lešković, Filip Hlevnjak i Karlo Butić. Najviše će se osjetiti izostanak standardna dvojice središnja veznjaka (Agbekpornu – Crepulja), s tim da se još uvijek ne zna tko će ih zamijeniti. Jedan od onih koji 'zamjenski' upada u prvih 11 trebao bi biti Jelić-Balta, dok je druga pozicija otvorena. Ćubelić, Jagušić ili netko treći, zna samo Mario Kovačević.

Inače, zbog silnih izostanaka ne bi iznenadilo da za ovaj ogled Kovačević odluči promijeniti formaciju pa tako pokuša 'na krivoj nozi' uhvatiti Splićane. Ako bi njegova momčad zaigrala s trojicom u posljednjoj liniji, vjerojatno bi u udarnih 11 uletio stasiti Marco Boras, a igra Farmaceuta za taj bi se ogled koncipirala na brzim tranzicijama gdje bi posebno do izražaja trebali doći Bosec i Lučić, odnosno Dolček i Grgić. Bilo kako bilo, uoči utakmice Slaven ima podosta problema, ali budući da su na svojem Kušek-Apašu ove sezone svladali Dinamo te odigrali 0-0 s Rijekom, jasno je da se itekako imaju razloga nadati pozitivnom ishodu u utakmici koja dolazi. (I.A.S.)



Tagovi

Slaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti