Brian Fluharty-USA TODAY Sports
Brian Fluharty-USA TODAY Sports

Kapitalac je blizu: Hajduk pojačava obranu, Ferro sutra stiže na Poljud?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 08:34

Od svih opcija Portugalac je najbliže dolasku u Split

Pregovori Hajduka i Benfice o posudbi obrambenog igrača Francisca Ferreire Reisa, poznatijeg kao Ferro su ušli u završnu fazu, Portugalac bi u ponedjeljak trebao stići u Split i obući dres Hajduka najmanje do kraja sezone. Ukoliko Splićani ovog ljeta osiguraju plasman u grupnu fazu nekog europskog natjecanja postoji opcija da Ferro na posudbi ostane cijelu sljedeću sezonu, ali polako, za Bijele je važno da su pronašli igrača koji će im pomoći da se već ove sezone bore za dvostruku titulu.

Ferro je sinoć bio na klupi Benfice u finalu portugalskog Liga kupa u kojem su poraženi od Sportinga iz Lisabona s 1:2. Već danas bi trebao spakirati kofere i pripremati se za dolazak u Hrvatsku, ali ne na sjever gdje ga je Nenad Bjelica htio vidjeti u osječkim redovima već na sunčani jug. Kada je trener Osijeka javno rekao da je Ferro bio njihova želja, ali se okrenuo drugim opcijama među kojima je dolazak u Hajduk, polako se doznalo da Splićani već neko vrijeme prate 24-godišnjeg stopera.

Benfica je po pisanju portugalskih medija tražila da Ferro bude u kadru momčadi za sinoćnje finale Liga kupa jer je standardni stoper Nicolas Otamendi s argentinskom reprezentacijom, ali nakon što se Argentinac vrati za Ferra bi skromna ovosezonska minutaža bila još manja.

Imao je opciju posudbe u Estoril, činilo se da će ostati u Portugalu, ali Benfica je ispunila kvotu igrača koje može posuditi u vlastitu ligu pa je opcija posudbe u inozemstvo postala realna. A tu je uskočio Hajduk, klub koji s Benficom već dugo njeguje odlične odnose, još iz 90-ih godina prošlog stoljeća, Uz to je prošlog ljeta Filip Krovinović iz Benfice stigao na Poljud pa će Ferro u Hajduku susresti poznato lice.

Ove je sezone Portugalac odigrao samo dvije utakmice u kupu, lani je kratko bio na posudbi u Valenciji pa traži mjesto i klub u kojem će uhvatiti kontinuitet igara. Što je imao na početku seniorske karijere prije nekoliko sezona, debitirao je za Benficu u veljači 2019. godine, mjesec dana kasnije postigao je gol u produžetku utakmice Europske lige protiv zagrebačkog Dinama pa su ga upoznali navijači Modrih. Odličan početak u Benfici donio mu je interes brojnih klubova iz Europe, navodno ga je Zinedine Zidane htio u Real Madridu, ali Portugalci su tražili odštetu od 100 milijuna eura.

Ostao je u Lisabonu, iduće sezone bio standardan i odigrao 40 utakmica, a dobio je i poziv za reprezentaciju Portugala za koju još nije debitirao. Na otvaranju sezone 2020./2021. se ozlijedio, ispao iz kombinacija za prvu postavu Benfice te praktički od tada nije puno igrao.

Dobit će priliku na Poljudu, Hajduk traži stopera koji ima znanje i brzinu, tehniku i pregled igre, što po počecima karijere Ferro definitivno ima. Ako uhvati nekadašnju formu trebao bi biti pojačanje za Bijele, ali naravno sve treba dokazati na treningu i na terenu.


Tagovi

FerroHajduk

Ostale Vijesti