Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek nije nadoknadio izostanak Nejašmića i energije Nenada Bjelice

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 07:39

Ovakvom igrom Osijek je kompromitirao dobru atmosferu i pokazao da još uvijek nisu zreli za napad na Dinamo i šampionsku titulu

Kakvo je to bilo razočarenje za navijače Osijeka! Radila je klupska mašinerija ovih dana, animirali su ljude shvativši da im faktor zvan “atmosfera” mora biti na jednoj visokoj razini ako žele napraviti povijesno proljeće i donijeti taj naslov u grad na Dravi. I donekle su uspjeli jer na dan utakmice ulaznica za istočnu tribinu više nije bilo.

Međutim, nisu računali na Zorana Zekića i plutajuću minu zvanu Slaven Belupo čija pozicija na ljestvici nije iznenađenje isključivo za površne pratitelje zbivanja u HNL-u. Iako, gostujuća momčad koja je u ovoj utakmici imala glavu i rep, trenerski rukopis te jasnu filozofiju igru nije bila “kriva” za iznenađenje.

Osijek je u subotnjoj premijeri proljetnog dijela HNL-a iznenadio sam sebe. Tko je mogao očekivati onakvo prvo poluvrijeme koje je bilo “copy-paste” onog protiv Dinama u Gradskom vrtu koncem kolovoza?

Razloga je puno. Od činjenice da se Osijek stvara, da su neki igrači još u potrazi za formom pa da fakta da na klupi nije bilo glavnog arhitekta. Nema se tu previše za zamjeriti Reneu Pomsu i Nini Buli. Vjerujemo da je unatoč izostanku Bjelica pripremao momčad sa svojim asistentima i podijelio s njima neka svoja razmišljanja oko načina na koji bi Osijek trebao krenuti protiv Slaven Belupa, ali evidentno je izostajala njegova energija s klupe. I neki konkretni poteze kada je već u uvodnim minutama bilo jasno da neki igrači jednostavno nisu došli na utakmicu.

Imena? Malo tko je u tom prvom dijelu zaslužio prolaznu ocjenu. Tek Ivušić koji je bio na razini koja se od njega očekuje. U nastavku su pojačanja poput Fućka i Caktaša pokazala da se dobro tržilo na ulaznim transferima ali bilo je kasno vaditi vruće kestene iz vatre. Neki jednostavno nisu kvaliteta za utrku s Dinamom… I to je jasno kao dan.

Osim Bjelice na klupi, Osijeku je silno nedostajao igrač koji je na mala vrata došao na Gradski vrt. Darko Nejašmić je ozlijeđen i neće ga biti barem još tri tjedna. No, i onda je pitanje u kakvoj formi se može očekivati s obzirom na dugu pauzu. A baš taj Nejašmić je jučer silno falio. Da se spusti među stopere, da uzme loptu, da je iznese. Žaper to nije dobro radio.

U najavi nastavka sezone pisali smo kako najveći adut Osijeka neće biti Caktaš i Leovac iako su igrači koji nose prevagu. Istaknuli smo da se grad mora probuditi i da neki igrači koji su igrali blijedu jesen moraju povući za dvojicu. Da je ta unutarnja rezerva nešto što Osijeku daje dimenziju više u utrci s Dinamom. U subotu nismo vidjeli da su to shvatili i igrači.

Bohar, recimo, bio je na jesenskoj razini. Veteranski nogomet u kojem je upitno bi li uspio pretrčati i potpisnika ovih redaka. Potom taj problem s desnim bekom na kojem je igrao Jurčević za kojeg je upitno može li išta više od konkretnog donijeti Osijeku na onom svom prirodnom; lijevom. Očito još nema pravog Kleinheislera a i Mierez je počeo na klupi što jasno govori kako se nema čime za pohvaliti pripremama koje su iza njega.

I tako se jedna dobra situacija u kojoj je Osijek trebao puhati za vratom i činiti Dinamo nervoznim nakon samo jednog kola može okrenuti u slučaju da “modri” dobe Rijeku u današnjem derbiju. Jasno da je još puno bodova u igri i da se ovo može nadoknaditi ali ne smiju se bodovi prosipati na ovakvim utakmicama, protiv ovakvih protivnika i na svome stadionu. Pogotovo ne ovakvom igrom koja ne nudi optimizam. Jedina dobra vijest za Osijek je da sljedeći vikend gostuju kod H. Dragovoljca koji je u rasulu te da im se vraća Nenad Bjelica…


Tagovi

OsijekSlaven BelupoHNLNenad Bjelica

Ostale Vijesti