Kakva priča! Ikona talijanskog nogometa ustrojila najbolju obranu lige da bi svejedno - ispali

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.05.17. | 15:52

Bizarna priča stiže nam iz Italije!

Zanimljiva informacija stiže nam iz talijanske Serie B.

Jučer je naime Pisa i matematički izgubila šanse za ostanak u ligi, te su ispali u Lega Pro, što je treći razred talijanskog nogometa. Ta vijest sama po sebi i ne bi bila nešto naročito zanimljivo da nije riječ o – najboljoj obrani lige!

Pisa je u 39 utakmica primila svega 29 golova, što je čak sedam golova manje od vodeće momčadi lige, Spal. Osim što primaju manje od jednog gola po utakmici (0.75, da budemo točni) Pisa jako malo i zabija, u čemu je i „tajna“ njihovog ispadanja iz lige. Naime, Pisa je zabila svega 22 gola, što je naravno daleko najmanje u ligi. Prvi „pratitelj“ im je Pro Vercelli na 14. mjestu, koji su uspjeli zabiti deset golova više od Pise.

Mnogi taj fascinantan neslavni učinak Pise pripisuju njihovom treneru, legendarnom Gennaru Gattusu, kojem je ovo druga inkarnacija na klupi Pise, nakon što ju je lani odveo u Serie B. Nakon neslaganja unutar kluba promijenio je par sredina, od švicarskog Siona preko Palerma do grčkog OFI Crete, ali nigdje se nije predugo zadržao. Primjerice, u Sionu je bio tek mjesec dana, u Grčkoj šest mjeseci, dok je na klupi Palerma izdržao tek – šest utakmica.

Očito da je Gattuso primjenio svoju filozofiju igre „u kost“ koja ga je krasila za vrijeme igračkih dana i u trenerskim vodama, ali s druge strane za uspjeh u nogometu treba i momčadska igra „put naprijed“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Gennaro GattusoPisa

Ostale Vijesti