Slavko Midžor i Marko Lukunić/Pixsell
Slavko Midžor i Marko Lukunić/Pixsell

Kakva im je budućnost? Nema ih na popisu za LP, ne zna se kad se vraćaju i što ih čeka u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 06.09.24. | 10:00

Trojac, koji je prošle sezone često bio dio prvih 11, 'ubile' su ozljede. Sad su daleko od udarne momčad, Dinamo im je pronašao zamjene i pitanje je hoće li, i kad, opet dobiti priliku

U današnjoj momčadi Dinama, šestorica su igrača, koji su bili u svlačionici i kad su one 2018. s Nenadom Bjelicom na klupi Modri krenuli raditi europske iskorake, kad su napokon probili tu barijeru europskog proljeća. I tako dalje. Dakle, još su tada u Maksimiru bili Danijel Zagorac, Arijan Ademi, Bruno Petković, Kevin Theophile, Sadegh Moharrami i Dino Perić. Prva četvorica i danas imaju mjesto u kadru, na terenu ili klupi, dok je sadašnjost, ali i budućnost zadnje dvojice u Maksimiru vrlo neizvjesna.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Dino Perić je, uz Zagorca, igrač s najduljim neprekinutim stažem u Dinamu, tu je već sedam godina, a i prije je bio igrač Dinama, no išao je na posudbe. Perić je svojim igrama u tih zadnjih pet-šest godina stigao i do reprezentacije, nekoliko puta bio je i na korak do transfera, međutim, uvijek se u zadnji tren nešto ispriječilo. Najčešće, ozljede! Svaki put kad je trebao zakoračiti još samo jednu stepenicu prema gore u svojoj karijeri, pao je nekoliko stepenica ispod. Slično mu se dogodilo i u siječnju ove godine na pripremama u Rovinju. U prijateljskom dvoboju ozlijedio je koljeno, ali nije izgledalo da bi trebalo biti nešto tako ozbiljno. No, dodatni pregledi pokazali su da je potreban operacijski zahvat. Osam mjeseci kasnije Dino Perić je i dalje od ozbiljnog povratka na teren. Tek se vratio treninzima, ali pitanje je kad će biti spreman konkurirati za momčad. Nije se našao na popisu za Ligu prvaka, što je i očekivano, s obzirom na situaciju, no, jednako je neizvjesno hoćemo li ga vidjeti na travnjaku i u HNL-u. Dinamo je, dok ga nije bilo doveo dva stopera, Mmaeea i Torrentea, tu su već otprije Theophile i Bernauer, očekuje se poneka minuta i za Jakirovića juniora, a tu poziciju zna pokriti i Ristovski. Perića su ozljede 'satrale', njemu je, zapravo, tek 30 godina, ali je već umoran od silnih problema, najčešće s koljenom. Teško je predvidjeti kad bismo ga opet mogli vidjeti u Dinamovu dresu u ozbiljnoj utakmici.

U sličnom je statusu trenutno i Sadegh Moharrami. Njega je iz momčadi izbacila teška ozljeda ligamenta koljena na Azijskom kupu krajem siječnja. Već i tada Moharrami je 'visio' u udarnih 11, Dinamo mu je spremao transfer, trebao je napustiti Maksimir. No, eto, osam mjeseci poslije simpatični Iranac i dalje je u Dinamu, vraća se treninzima i nada se novoj prilici. Ali, za nju se neće lako izboriti. Dinamo je u međuvremenu doveo Pierre-Gabriela, koji se odmah pokazao kao pojačanje, Ristovski je, naravno, i dalje u modrom dresu, a uskoro očekujemo šansu i mladom Noi Mikiću. Uza sve to, Jakirović sve češće mijenja formaciju u onu s trojicom u zadnjoj liniji, a još je teže očekivati da će Moharrami imati mjesto u tom sustavu. Niti njega nema na popisu za Ligu prvaka, dakle, možda bi mogao dobiti neke minute u HNL-u, ali, sad te minute ne čeka iz prvog ili drugog, već iz četvrtog reda. Sudbina u Dinamu također neizvjesna!

A što će biti s Maurom Perkovićem, jednim od najvećih Dinamovih pehista. Stradao je na treningu, u duelu s Brunom Petkovićem, baš u danima kad se pričalo da se u klubu razmatra njegov transfer. Imao je nekoliko ponuda tijekom ljeta, vidjelo se da nije u prvom planu, odlazak je bio realan. A onda je došla ta ozljeda i izbacila Perkovića s terena na barem dva, dva i pol mjeseca. Nema ni njega na listi igrača, koji će participirati u Ligi prvaka. Mogao bi se vraćati kroz HNL ili Kup, ipak je mlađi od prethodnog dvojca i Dinamo mora gledati kako od njega dobiti najviše. Ako na njega i ne računaju dugoročno, da bi ga transferirali, morat će dobiti određen broj utakmica. Ali, upitno je kad će se vratiti, koliko će mu trebati da uđe u pravu formu. I na kojoj poziciji bi tu šansu dobio, kao stoper ili kao lijevi bek. Na lijevoj strani trenutno je manja konkurencija, ali on je prvenstveno ipak stoper...

Od standardnih igrača prošle sezone do igrača nepoznate sudbine u bližoj i daljoj budućnosti. Sva trojica! Pitanje je koga ćemo od njih i koliko još gledati u Dinamovom dresu!



Tagovi

GNK DinamoDino PerićSadegh MoharramiMauro Perković

Ostale Vijesti