Pixsell
Pixsell

Jedan je od razloga 'rata' u Dinamu, a sada bi mogao prijeći u turskog velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 12:50

Početkom prosinca ponovno se provukla priča oko mogućeg povratka u Dinamo.

Još prošlog ljeta stvar se činila riješenom, Dinamo je u višemilijunskom iznosu (pričalo se o cifri između 1.8 i dva milijuna eura) iz Osijeka trebao dovesti (vratiti) mladog stopera Adriana Leona Barišića, međutim došlo je do obrata. Transfer kojeg je dogovorio Zdravko Mamić 'minirala' je trenutna uprava kluba koju, zajedno s predsjednikom Mirkom Barišićem, predvodi Krešimir Antolić.

Baršić, dakako, nije ključni razlog trenutnog 'rata' koji vlada unutar Dinama, ali jedan od razloga eskalacije sukoba je.

Početkom prosinca, prije nego što su krenuo konačni obračun u maksimirskim 'igrama prijestolja' ponovno se pojavila informacija da bi Barišić mogao prijeći u Dinamo, pogotovo jer je Emir Dilaver već napustio klub, na Kevina Theophilea Catherinea više se ozbiljno računa, a očekuje se i odlazak Josipa Šutala. Ne zaboravimo da je drugi Dinamov Šutalo, Boško, slomio nogu te ga još neko vrijeme nećemo vidjeti na terenima.

Prema tome, Dinamu treba stoper te se ponovno počelo špekulirati o Baršiću u Dinamovom dvorištu. Podsjetimo, Barišić je izdanak Dinamove škole koji je još 2018. kao kadet prešao u Osijek. Početkom prošle sezone poslan je na posudbu u Frosinone, a na jesen se, pod Reneom Pomsom ustalio u prvoj momčadi Bijelo-plavih na stoperskoj poziciji.

Međutim, spomenuta eskalacija sukoba na relaciji Masksimirska 128 - Međugorje, ponovno je udaljila mladog braniča od Zagreba, a u igru se, javlja turski CNN, uključio turski velikan Fenerbahce koji bi volio vidjeti 193 centimetara visokog stopera u svojim redovima već ove zime i to za iznos od 2.5 milijuna eura, više od cifre koju je Dinamo nudio prošlog ljeta.

Fenerbahce u ovom trenutku drži drugo mjesto prvenstva Turske s bodom manje od vječnog rivala Galatasaraya.

Barišić ima važeći ugovor s Osijekom do ljeta 2025. godine. (nr)



Tagovi

Adrian Leon BarišićNK OsijekDinamo ZagrebFenerbahçe

Ostale Vijesti