Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Jedan igrač Hajduka se vratio u formu, a drugi s Bleda - kući

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 08:01

Bijeli marljivo rade u Sloveniji i suočavaju se s nogometnom svakodnevicom

Trener Hajduka Gennaro Gattuso je u četvrtak popodne igrače poštedio treninga, umjesto travnjaka odrađivala se video-analiza kako bi im ukazao na dobre i loše stvari iz poraza protiv Kalcer Radomlja (0-1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dan je upotpunio Bijelima i posjet Jana Mlakara koji je za Hajduk igrao još na početku prošle sezone prije nego je transferiran u Pisu, a sada ih je nakon povratka s Eura gdje je nastupao za Sloveniju, došao obići u Deželi.

Bijeli imaju idealne uvjete na Bledu, slovenskom turističkom mjestu, ali vreva oko jezera na remeti Hajduk koji se priprema u miru. Kako je u četvrtak igrao i suparnik splitskog kluba u 2. pretkolu Konferencijske lige, HB Torshavn koji je poražen u derbiju lige Ovčjih Otoka kod Vikingura, sigurno je stručni stožer bio angažiran i praćenjem tog susreta.

Dvadeset je dana do europske premijere Gattusova Hajduka na Poljudu protiv 'lučkih radnika' koji bi trebali biti lagana prepreka za Bijele na putu za novi pokušaj plasmana u skupinu Konferencijske lige.

Ali, Splićane muče slatke i gorke brige, smjenjuju se dobre i ne tako dobre vijesti. Loša je što su izgubili od partnerskog kluba te što je prije tog susreta na treningu dan ranije Aleksandar Trajkovski ozlijedio list pa se morao vratiti u Split gdje će biti podvrgnut terapijama. Potpuni povratak u trenažni proces očekuje se za tri tjedna, što znači da makedosnkog reprezentativca vjerojatano neće biti u prvom europskom dvoboju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

A baš je Hajduk 'tanak' u napadu i na krilima, pa je izostanak Trajkovskog koji može igrati na oba mjesta, mali hendikep, pogotovo dok se skroz ne kompletiraju. Aleks je i prošle sezone imao problema s ozljedama, ali je završnicu odigrao u kontinuitetu, zamijenivši ozlijeđenog Marka Livaju.

Eto zasad još više mogućnosti za isprobavanje Mate Antunovića koji se vratio s posudbe iz Monze i sada je po hijerarhiji drugi napadač Hajduka. Ostale su mu još tri utakmice na središnjem dijelu priprema kako bi se dokazao Gattusu te ostao i dalje na Poljudu.

Dobra vijest je što se u formu vraća Dario Melnjak koji je prošle sezone operirao koljeno te se vratio na samom kraju, a sada su iza njega već tri puna poluvremena, bitke s Ismaelom Diallom za poziciju lijevog beka. Melnjak bi zbog minulog rada i prodornosti trebao biti prvi izbor, no u nedostatku krila, nije isključeno da će biti mjesta i za obojicu te da bi nekadašnji reprezentativac mogao zaigrati i na bliže suparničkim vratima što je bila ideja i ranijih trenera. Kako fali krila jer nema Ivana Perišića, nudi se i ta opcija Gattusu. Zašto ne probati?

Melnjak je prodoran za razliku od Dialla, centaršut i završnica su mu besprijekorni, još jedino da se malo oslobodi u igri.

Odgovore na to, ali i druga pitanja, mogla bi dati subotnja utakmica sa Šahtarom za koju je Gattuso najavio da će oni koji imaju 'pole-position' u prvom sastavu igrati 60 minuta, više neće biti podjele na dva poluvremena, polako treba uigravati one koji su se više nametnuli te čekati pojačanja i povratak Perišića u hodu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoAleksandar TrajkovskiDario MelnjakMate AntunovićMarko LivajaIvan PerišićozljedapripremeSlovenijaHB TórshavnKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaŠahtarprijateljska

Ostale Vijesti