Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Talijan je poslao jasnu poruku sportskom direktoru Hajduka nakon neočekivanog poraza

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 08:01

Bijelima su pod hitno potrebna pojačanja

Neobično je da Hajduk gubi od partnerskih klubova kao što se to dogodilo Bijelima u Sloveniji gdje ih je svladao Kalcer Radomlje (1-0) u utakmici nakon koje je trener Gennaro Gattuso zavapio da mu što prije trebaju pojačanja te da ne može biti zadovoljan porazom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Poslao je tom izjavom jasnu poruku sportskom direktoru Nikoli Kalinić, ali i neizravno predsjedniku Ivanu Biliću da mu što prije dovedu novih igrača, a posebice je naglasio da su tanki na krilima.

Nema Ivana Perišića koji je dobio dulji odmor nakon Eura, a ni vijesti iz Italije da ga zove natrag Inter, ne idu Hajduku u prilog. Ako ode i Emir Sahiti, Hajduk bi ostao bez krila, samo s mladim igračima poput Madžida Šošića i Roka Brajkovića, a bez obzira na njihov talent, to je, ruku na srce, premalo za ambicije Bijelih.

Stoji i konstatacija da rezultati u pripremnom razdoblju nisu toliko u prvom planu, nego 'češljanje' aktualnog kadra, pa je tako pod Gattusom u Radomlju nastupilo 25 igrača, među kojima je bilo dosta mladih. No, varijanta igranja s domaćim mladim kadrom i osvajanje trofeja, ne idu zajedno, pa se tako Bijali moraju zaista što prije pojačati. Gattuso navodno ima dva svoja prijedloga za krila iz Italije, možda se može krenuti i u 'operaciju Šotiček' nakon što je Lokomotivin biser odbio Dinamo, a tek valja vidjeti kad bi se mogli eventualno pridružiti 'iskusnjare' poput Ivana Rakitića i Edina Džeke s kojima Hajduk pregovara.

Dobio bi na iskustvu i kvaliteti s njima bez ozbzira što su u godinama, oni bi trebali donositi prevagu, no hitniji su brzi igrači za krilne pozicije te centralni napadač čijim bi dolaskom Marko Livaja zaigrao povučenije.

Pomogao bi i Aleksandar Trajkovski, no on nije bio spreman za nastup nako ozljede lista, a još uvijek se čeka na povratak Mihaela Žapera koji se oporavlja u Splitu nakon operacije koljena poslije teške ozljede.

Gattuso je najavio da će iduće utakmice oni za koje smatra da su u startnoj postavi, igrati 60 minuta, pa ćemo to vidjeti u subotu protiv Šahtara u utakmici koja bi mogla biti stvarano mjerilo trenutnog Hajduka. Radi se o klubu koji je u europskim okvirima 'marka', sudjeluje u Ligi prvaka redovito, pa će s njima Bijelima trebati puno ozbiljniji pristup nego protiv Slovenaca.

Ne bi bilo ugodno dobiti 'porciju' bude li ukrajinski div raspoložen i u punom sastavu ove subote. Nakon toga će Bijelim ostati dvoboji protiv Ruh Lviva i Fenerbahçea s Joseom Mourinhom. Vremena još ima za pojačavanje, jer prvu prepreku u Konferencijskoj ligi, HB Torshavn s Ovčjih Otoka, Bijeli bi trebali izbaciti i u vakvom sastavu, no do početka HNL-a moraju imati manje-više složenu momčad.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićIvan BilićIvan PerišićMarko LivajaEmir SahitiRadomljepripremeSlovenijaHrvatska nogometna ligaKonferencijska ligaEdin DžekoIvan Rakitić

Ostale Vijesti