Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Jakirović: “Želimo biti hrabri i odlučni kao i u Zagrebu“, Baturina: “Doveli smo sjajne igrače“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 14:30

Dinamo je otputovao u Baku na uzvrat play-offa Lige prvaka u punom sastavu. Među putnicima je i oporavljeni Luka Stojković, a Ademi bi mogao čak i zaigrati

Otišli su po Ligu prvaka! Dinamovi nogometaši i stručni stožer dva su dana prije utakmice otputovali u Baku, na uzvrat play-offa Lige prvaka. Osim velikog kapitala, 3-0 iz prve utakmice, prednosti, koja nudi optimizam, ali još ništa ne jamči, trener Sergej Jakirović poveo je u Azerbajdžan i kompletnu momčad. Što znači da su, kako smo i najavili, na put krenuli i Arijan Ademi i Stefan Ristovski, ali tu je i Luka Stojković. Bio je na klupi i protiv Gorice, nije ušao, ali činjenica da je s momčadi otišao u Baku, govori da bi uskoro mogao konačno zaigrati, nakon brojnih ozljeda. Navijamo da rezultat u uzvratu bude povoljan pa možda i tamo upiše povratničke minute. Ristovski, pak, gotovo sigurno neće biti spreman, ali bi mogao igrati Arijan Ademi. Dinamov kapetan priprema se za ulazak u igru, mnogi će reći da se Dinamu ne bi dogodio onakav raspad u Solunu protiv PAOK-a da je on bio na travnjaku. Sama njegova nazočnost mnogo znači.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Očekuje nas zahtjevna utakmica po zahtjevnom vremenu. Ima jako puno vlage, bit će jako naporno, ali moramo se baciti na glavu kako bi osigurali Ligu prvaka u Zagrebu. Qarabag je ozbiljna momčad, pokazali su da nisu neki tamo iz Azerbajdžana. U nekim trenucima utakmice imali smo u Zagrebu i sreće. Moramo biti stabilniji u fazi obrane, pokazati jasnu namjeru da prođemo, jer će nas oni stisnuti od prve minute.", kazao je Sergej Jakirović prije leta, pokazujući da je svjestan težine zadaće, koja je pred njegovom momčadi.

Nisu Dinamovi igrači koristili nikakve dodatne preparate kao pripremu za posebne klimatske uvjete u Bakuu, više su se bazirali na sam odnos snaga na travnjaku.

"Pripremali smo se na normalan način za ovu utakmicu, kao za svaku drugu. Uzeli smo prošlu utakmicu za primjer, to je najvažnije. Najbolje je što je naša momčad osjetila njih na terenu, to je bitno, znamo kakvi su i što možemo očekivati. Njihov napad puno je bolji nego njihova zadnja linija. To je naša šansa, ako će puno riskirati, možemo ih ugroziti iz kontre."

Oglas

Qarabag - Dinamo

Kompletne tečajeve UŽIVO za drugu utakmicu play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka između Qarabaga i Dinama, pronađite OVDJE.

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Dinamo će konačno imati i podršku svojih navijača na europskom gostovanju.

"Jako puno će se osjetiti. Otkako sam trener Dinama, naši navijači nisu bili s nama ni na jednom europskom gostovanju. To se osjetilo na našim igrama, u gostima smo pokazali sasvim drugačije lice nego u Maksimiru. To želim promijeniti, gdjegod igrali, moramo biti hrabri i mudri, vjerujem da ćemo takvi biti u Bakuu."

Tešku utakmicu, uz veliki optimizam, najavio je i Martin Baturina. Ponajbolji igrač u prvoj utakmici, koji je mogao u zadnjoj minuti dodatno povećati prednost, lopta je stala na vratnici.

"Qarabag ima jako dobru momčad, možda taj visoki rezultat nije realan. Drago mi je da smo iskoristili situacije koje smo imali, mogao sam i ja zabiti gol. Nevistić nas je sjajno spašavao i nadam se kako ćemo potvrditi prolaz.", kazala je Dinamova 'desetka'.

Možda se i njemu sad otvori, igra dobro, ali nije još zabio gol ove sezone.

"Nije nam važno tko će zabiti gol. Samo želimo pobijediti utakmice."

Slaže se s komentarima da Dinamo izgleda jako dobro i da ima momčad za Ligu prvaka.

"Doveli smo sjajne igrače, to su izvrsni momci. Prošle su nam godine četiri prvotimca otišli u ovom dijelu sezone, nije nam bilo lako, ali smo izvukli. Znali smo da imamo kvalitetu."

Liga prvaka ove godine nudi osam utakmica, je li to dodatan motiv?

"Ma da je i pet, šest utakmica, to je Liga prvaka, znamo koliko znači i ne treba nam dodatan motiv!"



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvakaSergej JakirovićMartin Baturina

Ostale Vijesti