Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Jakirović za Germanijak: Bilo je kao protiv Turske u Beču, čovjek zabio škarice sad i tko zna hoće li ikad više. Ali, ponosan sam!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.08.22. | 10:18

Imali smo u tim zadnjim trenucima i dvaput loptu u posjedu, samo da smo je izbacili nekamo, da prođe vrijeme. To je nogomet, često režira svakakve obrate. Iako, mislim da ovo ne bi režirao ni Alfred Hitchcock, rekao je trener Zrinjskog nakon šokantnog ispadanja od Slovana

Bila je to najveća drama, a mostarski Zrinjski na korak do povijesnog rezultata. Igrala se 120. minuta u Bratislavi, Plemići su držali 1:1 i taj bi ih rezultata preko domaćeg Slovana (nakon 1:0 u Mostaru) odveo u skupinu Konferencijske lige. Ali, na samom kraju, u sudačkoj nadoknadi produžetaka, Slovanov Ramirez sjajno je prihvatio loptu u šesnaestercu i škaricama pogodio mrežu Čondrića. Za 2:2 i jedanaesterce, u kojima je Zrinjski, u sedmoj seriji ispao iz Europe.

"Baš šteta, bili smo blizu. Štoviše, imali smo u tim zadnjim trenucima i dvaput loptu u posjedu, samo da smo je izbacili nekamo, da prođe vrijeme. Ali, eto, ispalo je ovako, zabili su nam Slovaci pogodak i izborili penale, a tamo su bili precizniji.", priča nam jutro nakon traumatičnog poraza Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, koji se nije s momčadi vratio u Mostar, već je iz Bratislave otišao za Zagreb, dodatno provjetriti misli.

"Zvalo me puno ljudi i slalo poruke, svi mi kažu da ih je utakmica podsjetila na onu s Turskom u Beču 2008. Imali smo prije toga nekoliko šansi, imali su i oni, na kraju, kad se činilo da smo blizu, primili smo taj gol. To je nogomet, često režira svakakve obrate. Iako, mislim da ovo ne bi režirao ni Alfred Hitchcock."

Jesu li se igrači možda, što se kaže, uplašili pobjede pa zato tako regirali u zadnjim trenucima?

"Ma, nisu se uplašili, što bi se uplašili? Čovjek zabio gol škaricama, sad i tko zna hoće li više ikad! Na neki način, Slovanu se vratio poraz od Olympiacosa, Slovaci su tada imali dva penala prednosti u raspucavanju pa su izgubili. Sad je sreća bila na njihovoj strani."

Ipak, Jakirović nam nije zvučao očajno, gleda na sve to s vedrije strane.

"Bez obzira na sve, na takav poraz, ponosan sam na svoje igrače. Na njihove igre u Europi ove sezone, odradili smo veliki posao, a ponosan sam i jer smo pokazali da možemo na europskoj razini trčati 120 minuta, što je, svakako, poruka svima onima koji podcjenjuju BH nogomet. Isto tako, ima dosta upita za naše igrače, to je dokaz da smo se prezentirali u dobrom svjetlu."

Sad povratak u realnost domaće lige. Koliko su on i momčad prazni nakon ovakvog poraza, mentalno i fizički?

"Dao sam im dva dana odmora, da malo predahnu, jer čeka nas i dalje težak raspored. Imamo odgođene utakmice, igrat ćemo stalno srijeda-subota, počevši s Borcem iz Banja Luke iduće srijede. Ciljevi ostaju isti, sad ćemo se orijentirati na ligu i borbu za naslov."

Kako on razmišlja, ima još motiva, je li još gladan pobjeda sa Zrinjskim?

"Naravno, već se okrećem Borcu i ostalim utakmicama, imam još ugovor dvije godine, zadovoljan sam ovdje. Ionako su me više mediji selili po klubovima, nego što je bilo ozbiljnih priča. Tu sam, u Zrinjskom, iako, znate da se u nogometu svašta može okrenuti.", zaključio je Jakirović.

Konferencijska liga, playoff, uzvrati

Četvrtak, 25. kolovoza

AIK – Slovacko 0:1 (0:3)

Basel – CSKA Sofia 2:0 (0:1)

Cluj – Maribor 1:0 (0:0)

H. Beer Sheva – Univ. Craiova 2:1 (1:1) - produžeci (1:1)

MOL Fehervar – Köln 0:3 (2:1)

Slavia Prag – Rakow 2:0 (1:0) - produžeci (1:2)

Twente – Fiorentina 0:0 (1:2)

Viborg – West Ham 0:3 (1:3)

Viking – FCSB 1:3 (2:1)

Wolfsberger – Molde 0:4 (1:0)

Anderlecht – Young Boys 1:1 (0:1) - produžeci (1:0)

Ballkani – Shkupi 1:0 (2:1)

Hamrun – Partizan 3:3 (1:4)

Nice – M. Tel Aviv 2:0 (1:0) - produžeci (0:1)

Dudelange – Lech 1:1 (0:2)

Slovan – Zrinjski 6:5 (2:1, 1:0) - jedanaesterci (0:1)

Antwerp – Basaksehir, 1:3 (1:1)

Linfield – RFS 1:2 (1:1) - produžeci, (2:2)

Gil Vicente – AZ Alkmaar 1:2 (0:4)

Hajduk – Villarreal, 2:0 (2:4)

Rapid Beč – Vaduz, 0:1 (1:1)

U prvi zagradama su nakon 90 minuta, a u drugima rezultati prvih nadmetanja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

ZrinjskiSergej JakirovićKonferencijska ligaSlovan Bratislava

Ostale Vijesti