Screenshot
Screenshot

Lovro Cvek škaricama u 90. minuti izbacio Krznarov Maribor iz Europe, Hrvat zabio Partizanu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 25.08.22. | 22:13

Hrvatska kolonija iz Rumunjske nastavlja svoju euro-avanturu, a heroj dana je Hrvat koji nikada nije skupio ni jednu jedinu minutu u HNL-u.

U ožujku ove godine Lovro Cvek pobjegao je iz ukrajinske Zorje i spas potražio u Cluju. Odmah je osvojio prvenstvo Rumunjske, s tim da ga u početku trener Petrescu nije tako puno koristio. No, u novoj sezoni Cvek se prometnuo u standardnog prvotimca, a kao zahvalu na povjerenju treneru je isporučio pogodak u 90. minuti ogleda protiv Maribora kojim je Cluju osigurao europsku jesen! I to pogodak škaricama!

Cvek je posljednji pogodak u karijeri postigao još dok je igrao za Celje. I to u prvoj sezoni. Da preciziramo, zabio je u ožujku 2017. godine u pobjedi protiv Krškog, pa se tako jednostavnom matematikom može izračunati da je na pogodak čekao pet i pol godina!

Prva utakmica u Sloveniji završila je bez pogodaka, isto se zamalo dogodilo i danas, ali Cvek je imao drugačije planove. Hrvatska kolonija u Cluju, čije boje brane Cvek (danas jedini starter), Bručić, Muhar, Kolinger i Debeljuh, nastavlja svoj europski put, dok Krznarov Maribor, za kojeg igraju Baturina, Brnić i Laušić, sad može biti u potpunosti koncentriran na domaće prvenstvo.

Nakon lutrije jedanaesteraca je Happoel Beer Sheva slavila protiv Univ.Craiove, stoga je današnji dan za rumunjske momčadi bio polovično uspješan, dok je Slavija Prag izbacila Rakow iz Europe pobjedom od 2:0, s tim da su istu izborili u produžetku. Tudor i Arsenić odradili su svih 120 minuta za goste.

Težak poraz upisao je i WAC za kojeg nastupa Dario Vizinger. Austrijanci su, i to ponajviše zbog fenomenalnog vratara, u prvoj utakmici pobijedili minimalnim rezultatom, ali su onda u uzvratu gosti naplatili stare dugove. Molde je pobijedio s visokih 4:0, a Vizinger je iz igre izišao u 55. minuti.

Spomenimo i kako je Twente na kraju odigrao jako dobru utakmicu protiv Fiorentine, na semaforu je nakon 90 minuta bilo 0:0 pa su tako Viole zbog pobjede u prvom ogledu izborili prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Spomenimo i kako su 'malteški ribari' odigrali 3:3 na domaćem terenu protiv Partizana. Za Hamrun je prvi pogodak na utakmici postigao Roko Prša, 26-godišnji veznjak rodom iz Siska koji je prošao kroz Zagrebovu i Dinamovu školu, dok je na Maltu stigao preko SAD-a i Slovenije.

Prša je zabio za 1:0 u 27. minuti, potom su gosti okrenuli preko Gomesa (34., 79.) i Uroševića (72.), da bi se onda u samoj završnici domaćin vratio i na kraju dogurao do remija.

Spomenimo za kraj kako je u infarktnoj završnici i lutriji jedanaesteraca Zrinjski ostao bez Europe. Slovan je u regularnom dijelu slavio s minimalnim rezultatom, potom se Zrinjski u produžetku vratio preko Savićam, da bi manje od 60 sekundi prije kraja utakmice Ramirez zabio sjajan pogodak s kojim je Slovan izborio raspucavanje.

Prve četiri serije bile su izjednačene, svi su redom zabijali, da bi onda u posljednjoj, petoj, prvo promašio Barišić, ali kad je Slovan trebao doći do pobjede ukazao se Josip Čondić koji je obrani pokušaj domaćina. Ta nevjerojatna obrana nekadašnjeg vratara Istre 1961 nije napravila razliku, jer odmah je u šestoj seriji promašio i Malekinušić, da bi onda sve nade Zrinjskog ugasio srpski napadač Aleksandar Čavrić. Nevjerojatan peh za Plemiće, imali su sve u svojim rukama, minuta ih je dijelila od Konferencijske lige, ali božica Fortuna ovog puta im nije bila naklonjena. Šteta, velika šteta, a o tome kakva bi fešta bila u Mostaru da domaćin nije zabio taj nesretni jedanaestarac u 120. minuta sada možemo samo sanjariti...

Konferencijska liga, playoff, uzvrati

Četvrtak, 25. kolovoza

AIK – Slovacko 0:1 (0:3)

Basel – CSKA Sofia 2:0 (0:1)

Cluj – Maribor 1:0 (0:0)

H. Beer Sheva – Univ. Craiova 2:1 (regularan dio 1:1) (1:1)

MOL Fehervar – Köln 0:3 (2:1)

Slavia Prag – Rakow 2:0 (regularan dio 1:0) (1:2)

Twente – Fiorentina 0:0 (1:2)

Viborg – West Ham 0:3 (1:3)

Viking – FCSB 1:3 (2:1)

Wolfsberger – Molde 0:4 (1:0)

Anderlecht – Young Boys 1:1 (nakon regularnog dijela 0:1) (1:0)

Ballkani – Shkupi 1:0 (2:1)

Hamrun – Partizan 3:3 (1:4)

Nice – M. Tel Aviv 2:0 (nakon regularnog dijela 1:0) (0:1)

Dudelange – Lech 1:1 (0:2)

Slovan – Zrinjski 3:1 (1:0 nakon regularnog dijela) (0:1)

Antwerp – Basaksehir, 1:3 (1:1)

Linfield – RFS 1:2 (nakon regularnog dijela 1:1) (2:2)

Gil Vicente – AZ Alkmaar 1:2 (0:4)

Hajduk – Villarreal, 2:0 (2:4)

Rapid Beč – Vaduz, 0:1 (1:1)

U zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Lovro CvekClujKonferencijska liga

Ostale Vijesti