IPA
IPA

Žalgiris ispao u 120. minuti od Ludogoreca, Fenerbahce se poigrao s bečkom Austrijom, Radeljić zabio za prolaz Šerifa

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.08.22. | 22:23

Litavci su počeli sjajno, poveli već u prvoj minuti, ali na kraju su pali tik prije raspucavanja…

„Krepat ma ne molat“, krilatica je koja se veže uz Rijeku, ali danas se ista može itekako upotrijebiti u slučaju Žalgirisa. Litavci su u prvom ogledu protiv Ludogoreca u Bugarskoj minimalno poraženi, da bi onda u uzvratu itekako skupo prodali svoju kožu. U regularnom dijelu utakmice domaćin je bio bolji te su anulirali prednost Bugara. 3:2 bilo je na semaforu prije odlaska u produžetke, a gosti su djelovali kao grogirani boksač. No, nisu uspeli slomiti igrači Žalgirisa svoje goste pa je tako u jednom trenutku djelovalo kao da ćemo pobjednika ovog okršaja i momčad koja ide u Europsku ligu dobiti nakon lutrije jedanaesteraca. I onda – šok.

U 120. minuti gosti su dobili priliku s bijele točke doći do poravnanja, a u tome su i uspjeli. Poentirao je Verdon, 26-godišnji stoper Ludogoreca i reprezentativac Benina. On je sačuvao hladnu glavu i svladao Gertmonasa te se njegovo ime danas pjeva na ulicama Razgrada.

Petar Mamić i Josip Tadić u igru su ušli u nastavku, dok je Tomislav Duka ostao na klupi kod Žalgirisa.

AEK Larnaca je u drugoj utakmici potvrdila kako su u ovom trenutku ipak za stepenicu iznad Dnipra -1. U prvom ogledu slavili su rezultatom 2:1, tada je poentirao Miličević, dok je danas, u 3:0 pobjedi, prvi pogodak na susretu bio djelo Adama Gyurcsca, bivšeg igrača Hajduka i Osijeka. Miličević je i danas odradio svih 90 minuta, dok je na golu domaćina bio povremeni reprezentativac BiH, Kenan Pirić.

Još jedno 'iznenađenje' ostvarila je ciparska momčad. Omonia je prvo slavila s 2:0 u Gentu kod istoimenog domaćina, da bi onda danas isti rezultat ponovili i u Nikoziji. Zabijali su Kakoullis i Charalampous, obojica u prvom poluvremenu, s tim da je cijelu utakmicu za domaći sastav odigrao i Jan Lecjaks koji je oko lijeve ruke nosio i kapetansku traku.

Sjajnu utakmicu na odigrali su i nogometaši Fenerbahcea koji su tako dodatno produljili veliku krizu Austrije Beč. Turski velikan, pred krcatim Ülker stadionom u Istanbulu, svladao je goste iz Beča rezultatom 4:1. Yuksek (12.), Kahveci (44., 70.) i Yandas (79.) zabijali su za domaćina, dok je kod gostiju utješan pogodak djelo Maromsa (45.).

Stjepan Tomas sa svojim Žalgirisom odigrao je još jednu iznimno zahtjevnu utakmicu. Pjunik se pokazao kao tvrd orah, u 180 minuta pogodaka nije bilo pa se tako pobjednika tražilo u produžecima. Kad ni tamo nije bilo golova, iako je domaćin bio puno opasniji čemu u konačnici svjedoči i statistika, pobjednika je odlučila lutrija jedanaesteraca.

Kad se podvuče crta, Šerif je zasluženo prošao dalje, ali da je bilo teško – bilo je. Ključan kazneni udarac zabio je Stjepan Radeljić, nekadašnji branič Osijeka koji je bio član moldavske momčadi i kad su 'žarili i palili' Ligom prvaka. On je Tomasu osigurao grupnu fazu Europske lige te si je na ovaj način definitivno zacementirao mjesto u momčadi. Ako je ikada i bilo upitnika…

Za domaćina je 72. minute na terenu proveo i Atiemwen, dok je kod gostiju Luka Juričić u igru ušao u 46. minuti.

Europska liga, kvalifikacije, uzvrti

Četvrtak, 25. kolovoza

AEK Larnaca – Dnipro -1 3:0 (2:1)

Žalgiris – Ludogorec 3:3 (3:2 u regularnom dijelu) (0:1)

Silkeborg – HJK 1:1 (0:1)

Fenerbahce – Austria Beč 4:1 (2:0)

Omonia – Gent 2:0 (2:0)

Šerif – Pjunik 1:0 (0:0 u regularnom dijelu) (0:0)

Sivasspor – Malmo 0:2 (1:3)

Hearts – Zürich 0:1 (1:2)

Olympiacos – Apollon 21.00 (2:1)

Shamrock – Ferencvaroš 1:0 (0:4)

U zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

ŽalgirisLudogorecFenerbahçeStjepan RadeljićŠerif

Ostale Vijesti