Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović za finale mijenja sustav, opet s jednim napadačem, junaci s Rujevice u prvih 11!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 13:30

Dinamov trener u drugom je dijelu dvoboja u Rijeci promijenio formaciju, to mu je, na kraju, donijelo trijumf. Sad ozbiljno razmišlja o toj opciji od prve minute

Što Sergej Jakirović sprema Željku Sopiću u večerašnjoj (19 sati, MaxSport 1, MaxSport Youtube) prvoj utakmici finala Hrvatskog kupa? Podsjetimo, u polufinalu na Poljudu, Jakirović je iznenadio Mislava Karoglana, promijenio je sustav igre, zaigrao s dvojicom napadača i tri igrača u zadnjoj liniji. I u toj je formaciji stigao do naslova prvaka, forsirao je i dalje taj sustav 3-1-4-2, on mu je nosio pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, na Rujevici u prvom poluvremenu Dinamova igra nije baš funkcionirala, Jakirović je na odmoru 'okrenuo' momčad, vratio na 4-2-3-1, Dinamo se pokrenuo i na kraju zasluženo pobijedio. Hoće li Jakirović večeras u Maksimiru od prve minute krenuti s tim oružjem? Nazovimo ga, starim oružjem, onako kako je Dinamo igrao većim dijelom sezone. Ima Dinamov trener u glavi da se igraju dvije utakmice, da vrijedi zastarjelo pravilo gola u gostima, da je važno ne primiti pogodak. Zato je i opcija s četvoricom opet aktualna, a prema nekim informacijama, Dinamov trener o njoj ozbiljno razmišlja. Naravno, uvijek je moguće da pred sam početak susreta opet sve okrene.

Tko bi onda u takvom sustavu igrao u prvih 11? Sigurno na lijevom boku Takuya Ogiwara, koji se u takvoj formaciji najbolje i snalazi. Ogiwara je bio jedan od junaka pobjede na Rujevici, ušao je s klupe i asistirao Hoxhi za pogodak, sjajno je ušao i protiv Osijeka i, slijedeći Jakirovićev modus operandi, očekujemo ga u prvih 11. Isto tako, logično bi bilo da među starterima bude i Arbër Hoxha. Bio je junak na Rujevici, zabio taj gol vrijedan naslova prvaka, protiv Osijeka je iznudio crveni karton Duartea i imao 'debelo' prste u Dinamovoj pobjedi za potvrdu trofeja. Gabriel Vidović tim bi raspletom opet preselio na klupu, nakon nekoliko odličnih partija, sad je ponovno malo 'prikočio'.

Stoperski par bi trebali činiti Stefan Ristovski i Kevin Theophile, desno bi u toj formaciji onda zaigrao Pierre-Gabriel. Jedina dvojba bilo bi desno krilo, hoće li od prve minute zaigrati Dario Špikić ili Takuro Kaneko?

Inače, spomenimo i jednu zanimljivost. Dario Dabac, Dinamov glavni skaut, dvaput je došao do finala, kao sportski direktor Istre 1961 i Šibenika. Što je veliki uspjeh, jer to su ipak klubovi, kojima finala nisu svakodnevica. Oba puta nije osvojio trofej, ali, možda mu bude treća sreće.

Mogući sastav Dinama za finale Kupa: Nevistić - Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Ogiwara - Mišić, Sučić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatski nogometni kupArber HoxhaSergej Jakirović

Ostale Vijesti