Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Teška ozljeda velikog Dinamovog talenta i sina bivšeg Vatrenog. Plan je bio da ide na pripreme...

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 09:30

Mladi lijevi bek Dinamovih kadeta zbog ozljede koljena neće biti na terenu sigurno do kasne jeseni

Prije nekoliko dana loša je vijest zatekla ljude u Maksimiru, one u Dinamovoj Školi, ali i one koji planiraju novu sezonu prve momčadi. Naime, na treningu, u jednoj naizgledd bezazlenoj situaciji 'stradao' je Nikolas Šimić (16), veliki Dinamov talent, lijevi bek. I sin bivšeg Vatrenog i bivšeg člana Dinamove Uprave Darija Šimića. Šimiću je stradalo koljeno, 'otišao' je prednji križni ligament i jasno je da ga dugo neće biti na travnjaku. Sigurno do kasne jeseni, sad ga čeka operacija, potom i rehabilitacija.

A Nikolas Šimić jedan je od igrača, koji su u zadnjih godinu dana iznimno napredovali, iako je kadet, već je igrao i za juniore, štoviše, u reprezentativnoj je stanci već trenirao i s prvom momčadi, a mnogi mu predviđaju vrlo uspješnu karijeru, pogotovo jer igra na deficitarnoj poziciji lijevog beka. Šimića su svi očekivali na popisu U17 reprezentacije za skorašnji Euro, a bio je čak i plan da bude među onima, koji će na ljeto s prvom momčadi na pripreme. Jer Dinamo se, kako je nedavno objasnio sportski direktor Marko Marić, želi okrenuti svojim mladim igračima i što više ih uključivati i u rad prve momčadi, stoga ne bi bilo očekivano da se Nikolas našao na popis putnika za ljetne pripreme. Da je ostao zdrav...

Šteta, velika šteta, baš kad je bio u naletu, kad je napravio veliki iskorak, Šimića juniora zaustavila je teška ozljeda. No, svi vjeruju da će se dobro oporaviti i da će opet biti na istoj razini. Samo će s priključivanjem prvoj momčadi malo pričekati. (T.N.)



Tagovi

Nikolas ŠimićGNK DinamoDario Šimić

Ostale Vijesti