Josip Regovic/Pixsell
Josip Regovic/Pixsell

Jakirović: “Svašta nam se događa, igrači nam otpadaju preko noći. Kačavenda? Treba ostati kod nas!”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 21:35

Dinamov trener prokomentirao je remi (2-2) u generalki sa Šahtarom i druge popratne teme

Dinamo nije izgubio u generalki uoči nove sezone, što je uvijek pozitivno. Pogotovo kad je s druge strane momčad kao Šahtar, koji je prezentirao kvalitetu iz Lige prvaka i kontrolirao utakmicu, imao 2-0 i pobjedu u rukama. Da je bila natjecateljska utakmica, ne vjerujemo da bi ovako završilo, pitanje je bi li neki inozemni sudac Dinamu dosudio oba kaznena udarca... Na kraju, mogao je Dinamo i pobijediti, sve u svemu, dovoljno da Sergej Jakirović bude zadovoljan nakon dvoboja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Imali smo dobar podražaj. To je momčad, koja igra stalno u Ligi prvaka, puno brzine, automatizama, puno smo se trošili u fazi obrane. Plan je bio da ih čekamo u srednjem bloku, da ih nakon oduzete lopte pokušamo ugroziti. Jedino mi je žao što ne završavamo akcije udarcima na gol, da nismo opasniji. Ono što nije bilo dobro je taj drugi gol, koji smo primili jako naivno. Ne možemo ići na zaleđe, koje uopće nije spremno. Pohvaljujem igrače što se nismo predavali, gubili smo 0-2, uveli nove igrače, koji su donijeli na motorici i svježini. Imali smo još neke šanse za pobjedu. Sve u svemu dobro, u dva dana smo podijelili minutažu, dobili što smo željeli. I sad čekamo početak sezone.", kazao je Jakirović i izvijestio o ozljedi Bernauera.

"Mislim da je loža u pitanju, poskliznuo se."

Mnogi su se klizali, kao i protiv Vardara, maklsimirski travnjak nije u optimalnom stanju, to je svima očito. Bila to tema i na Izvršnom odboru, član Uprave zadužen za to pitanje Danijel Tomačić morao je podnijeti i pismeno izvješće oko travnjaka. Uglavnom, svjesni su u Dinamu problema i sigurni su da će ga uskoro riješiti. Ako ne do utakmice s Istrom, onda do susreta sa Šibenikom u trećem kolu.

A što još kaže Jakirović, ima li već u glavi udarnih 11 za Istru, je li riješio dvojbe?

"S obzirom što nam se događa da nam igrači otpadaju preko noći, na dan-dva, Baturina na pet, vidjet ćemo što će biti do petka. Ja uvijek kažem da ih imam 15, tako i razmišljam."

Što će biti s Kačavendom? Stalno igra, dobro igra, a još je igrač Lokomotive?

"Odlučit ćemo, ja ću dati svoje mišljenje. Mislim da bi trebao biti kod nas, a onda ćemo vidjeti dalje što će biti."

Što je s pojačanjima?

"Sve je još u zraku!"



Tagovi

GNK DinamoŠahtarSergej JakirovićLukas Kačavenda

Ostale Vijesti