Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Jakirović: “Suci su dobro sudili, a ona afera je glupost. Dvije utakmice? Lani je nedostajao samo tenk“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 13:20

Dinamov trener najavio je prvu finalnu utakmicu Hrvatskog kupa protiv Rijeke u Maksimiru

HNL pehar je u vitrini, Superkup već odavno na istom mjestu, ide Dinamo po Rabuzinovo Sunce. Koje mu iz ruku izmiče mnogo češće nego naslov prvaka. Zadnji su put Modri osvojili Kup prije tri godine, prije toga, opet, tri godine ranije. Dakle, ako se gleda neki niz, sad je red na Dinamo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović, kad je dolazio na maksimirski klubu vjerojatno je priželjkivao ovakav kraj sezone, iako mu se, s obzirom na sve, teško bilo nadati. Međutim, eto, dogurao je Dinamo do naslova, protiv Rijeke (srijeda, 19.00, MaxSport 1 i MaxSport Youtube) ima priliku osvojiti i svoj prvi Kup s Dinamom.

"Očekujem da se ništa neće riješiti u prvoj utakmici. Odigrali su fantastičnu sezonu, još je igraju, tražit će šansu za dobar rezultat. Želimo odigrati dobru utakmicu, uživati u nogometu. Glavni cilj smo ostvarili, ali voljeli bismo osvojiti i Kup. Specifično je, jer vrijedi pravilo gola u gostima, da se podsjetimo na ta vremena. Ali, mi ćemo se prilagoditi, paziti da ne primimo gol, a oni će morati riskirati da zabiju. Imamo slatke brige, ali pravo na 18 igrača i dva golmana pa moramo dobro razmisliti.", rekao je Jakirović.

Kako on gleda na to da se opet igraju dvije utakmice finala i da vrijedi pravilo gola u gostima?

"Takvo je pravilo, moramo se tome prilagoditi. Kasno je sad pričati, moralo se ranije o tome pričati. Išlo se na dvije utakmice, jer sam bio prošle godine na Rujevici, samo što tenk nije bio na cesti, teško je bilo to organizirati. Ali, slažem se sa Sopićem da je bolje igrati jednu, možda u Opus Areni, na novom stadionu."

Opet će suditi hrvatski suci.

"Prilagođavamo se, što god oni delegiraju. Vjerujem da će dobro suditi."

Je li se moglo ranije pričati o tom finalu Kupa? Ako se svi u nogometu slažu da je bolje igrati jednu utakmicu, možda je trebalo ranije to raspraviti?

"Mene nitko ništa nije pitao, želim li jednu ili dvije utakmice."

Četiri utakmice s Rijekom ove sezone, sve su bile neizvjesne?

"Odlučivat će nijasne, nema iznenađenja i tajni. U kojem god sustavu igramo mi i oni, to je svejedno. Neće nam nedostajati motivacije, igra se za trofej i napravit ćemo sve da ga pokušamo osvojiti. Vjerujem da smo kvalitetniji, ali ima Rijeka svoje kvalitete. U dvije utakmice očekujemo malu razliku na našoj strani. Ali, bile su i ove dosadašnje vrlo teške, bit će i ove. Neće se ništa riješiti u Zagrebu."

S kojim bi rezultatom bio zadovoljan?

"Smatram da možemo svugdje zabiti pa i na Rujevici. Bio bih zadovoljan s bilokojom pobjedom bez primljenog pogotka."

Jesu li igrači umorni, ili ih 'praši' adrenalin?

"Ima slatkog umora, ali igramo za trofej, napravit ćemo sve, imamo unutrašnjih rezervi i igrača, koji su manje igrali, oni će nam pomoći."

Generalno, je li zadovoljan suđenje, stranim i domaćim sucima ove sezone?

"Izniveliralo se sve na kraju, bunimo se i mi i oni koji igraju protiv nas, ali, to je tu negdje. Siebert je odsudio kao da je Liga prvaka, on mi je ostavio najbolji dojam. Maresca isto dobar, Mađar nije ta razina. Sve je počelo nakon te VAR afere, a ja ne vidim što je tamo krivo dosuđeno, meni su to gluposti. Stavio se maksimalan pritisak na suce. Znam o čemu pričam, ali generalno su ljudi odradili dobar posao. Samo je to važno, da nije tendenciozno suđenje."



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaSergej JakirovićHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti