Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

“Čudno je igrati na gol u gostima! A Hrvatsku sam odabrao srcem, spreman sam i na posljedice“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 11:59

Dinamov veznjak, otkriće sezone i potencijalni reprezentativac, uoči dvoboja s Rijekom progovorio o Dinamu, Hrvatskoj, neobičnom pravilu u finalu Kupa

Prije godinu dana bio je nepoznanica čak i nekim ljudima u Maksimiru, jedan od brojnih igrača na posudbama (Zrinjski) s nejasnom perspektivom u Dinamu. No, Petar Sučić je, kad se sve zbroji, otkriće Dinamove sezone, standardni prvotimac, odnedavno i potencijalni hrvatski reprezentativac. Iza njega je uistinu uspješna sezona, a pred njih, kao i pred suigračima, dvije utakmice finala Kupa. Suparnik je opet Rijeka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Presretni smo, nemamo dovoljno riječi za to opisati, kroz što smo sve prošli tijekom sezone, koliko je bilo uspona i padova. Dosta nas je ljudi već i otpisalo, drago mi je da smo svima pokazali što je Dinamo! Osvojili smo naslov, ali ne mislimo na tome stati, sve ćemo napraviti da osvojimo Kup.", govori Sučić, uvjeren da u njemu i suigračima još ima snage i motiva za ovaj trofej.

"Nismo se ispraznili, nismo pretjerano ni slavili, bit će proslava na kraju. Imali smo komotnu situaciju, imali smo četiri boda plusa uoči zadnje utakmice, Rijeka je izgubila prije nas pa nije bio toliki pritisak. Svi smo odmorni za Rijeku. Mi smo sad rasterećeniji, igramo pred našim navijačima, cilj nam je pobjeda."

Ovo je sad svima nova situacija. Dvije utakmice finala i pravilo gola u gostima. Koliko to utječe na pripremu za prvu utakmicu?

"Sigurno to utječe i mijenja način razmišljanja. Jer, ako zabiješ gol u gostima ovaj drugi mora zabiti dva. Ne znam ima li toga igdje osim kod nas, ali pravila su tu da se poštuju. Na nama je da damo sve od sebe, da ne primimo gol jer je to prednost za uzvrat."

Vratimo se njemu i momčadi. Je li očekivao takvu prvu sezonu u Dinamu, takvu afirmaciju u prvoj momčadi?

"Ne mogu reći da sam očekivao.Znao da će biti teško, bilo je puno uspona i padova, nije lako kad vas neki rano otpišu. Toliko smo ostali mirni, a sa strane se stalno radi pritisak. Ali ostali smo jaki i to mi je drago zbog čitave momčadi, zbog svih u klubu."

Kad je bilo najteže i što je presudilo da Dinamo na kraju iz svega izađe kao pobjednik?

"Bilo je puno trenutaka kad je bilo teško. Atena, Sparta u Pragu, bio je meni težak poraz od Hajduka na Poljudu, onda, Solun. To su najteži trenuci, ali smo se izdignuli, pokazali snagu. Najzaslužnija je ta mentalna snaga, čitavo vrijeme smo vjerovali u konačan uspjeh. I kad je bilo sedam bodova manje, i utakmice manje, znali smo da se mora okrenuti kad-tad. I naravno, važno je bilo iskustvo, koje imaju naši kapetani, puno velikih utakmica u nogama. To je imalo dosta utjecaja."

Nedavno je izabrao Hrvatsku, promijenio sportsko državljanstvo, dosad je bio BiH U21 reprezentativac. No, u BiH je to izazvalo puno komentara, čak i osuda, ružnih poruka. Kako se nositi s time?

"Tu sam odluku donio sa svojom obitelji. Neki će to poštovati, neki neće. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu donositi takve odluke, ako treba snositi posljedice, snosit ću ih. Neću se obazirati na te komentare, nego se samo usredotočiti na sebe i svoj rad. Donio sam odluku srcem i mislim da je to jedino ispravno."




Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaPetar SučićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti