Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

Jakirović se ne odriče jednog od svojih 'senatora'. Hoće li mu Dinamo ponuditi novi ugovor?

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.07.24. | 09:30

Stefan Ristovski ušao u je u zadnju godinu ugovora, zasad se u Maksimiru ne priča o produženju, a na desnom boku sve sve se čvršće 'betonira' Pierre-Gabriel

Dinamo će se u utorak (19 sati) predstaviti svojim navijačima u Maksimiru protiv skopskog Vardara. Pisali smo već, ima u toj utakmici dosta simbolike, Marko Pjaca zadnju je utakmicu u Dinamovom dresu u Maksimiru odigrao baš protiv Vardara 2016. sad će odigrati prvu u svojem drugom seniroskom mandatu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A bit će to simbolična utakmica i za Stefana Ristovskog. Naime, bivši reprezentativac Sjeverne Makedoniju karijeru je počeo upravo u tom klubu, odakle je kao 18-godišnjak otišao u talijansku Parmu. Ristovski je jedan od Dinamovih 'senatora', najiskusnijih i najautoritativnijih igrača u modroj svlačionici. Jedan od 'kapetana', iako nema traku oko ruke. temperamentan i energičan igrač, zbog toga i ljubimac navijača. Međutim, krajem prošle sezone bio je očit pad u formi Stefana Ristovskog, uz puno nervoze na terenu, u nekoliko je situaciji mogao proći i lošije od žutog kartona. Rile je, ipak, kad se sve zbroji odradio jako dobru sezonu, imao je velike zasluge u osvajanju svih Dinamovih trofeja, no, isto tako, očito je da u novu sezonu ne ulazi kao nezamjenjiv član udarnih 11 i igrač za kojega Sergej Jakirović nema alternativu. Štoviše, prema onome što smo vidjeli na pripremama, Ronaël Pierre-Gabriel prva je opcija za desni bok, Francuz djeluje odlično, fizički je besprijekoran i mnogi ga vide kao najveće Dinamovo pojačanje. Bez obzira što je tu još od zime, ali sad je prošao kompletne pripreme i spreman je odmah uzeti mjesto u prvih 11. A to znači da bi 'uzeo' poziciju Ristovskom.

Ristovski je, uza sve to, upravo ušao u zadnju godinu ugovora, a znamo što to u nogometu znači. Igrač već na zimu može pregovarati s novim klubom, a do isteka ugovora često mu se mijenja i status, igra sve manje, nerijetko takvi igrači završe i na tribini u zadnjim mjesecima svog ugovora. Dinamo dosad nije imao takvu praksu, većinom su igrači, čak i kad su bili pri kraju ugovora, odradili posao do kraja, izuzev Josipa Drmića, koji je bio otpisan i prije isteka ugovora. Što se tiče Ristovskog, u Maksimiru se još ne spominje produženje ugovora, ta tema još nije došla na dnevni red. Što otvara nagađanja da u Maksimiru još uvijek razmišljaju hoće li mu uopće ponuditi tu opciju. Ristovski će u veljači napuniti 33 godine i pitanje je što u Dinamu planiraju. Pogotovo što osim Pierre-Gabriela sad imaju i Nou Mikića, mladog, potentnog beka, koji je, definitivno, budućnost Dinama. Ako ne i sadašnjost, jer, očekuje se da već ove sezone dobije određen broj utakmica. Na stoperskim pozicijama, koje je Ristovski prošle sezone često zatvarao, sad je gužva, Jakirović ima pet ili šest 'prirodnih' rješenja.

Međutim, sigurni smo, a dobili smo takav dojam i gledajući pripreme u Austriji i razgovarajući s Dinamovim trenerom, da se Jakirović sigurno neće tek tako odreći jednog od svojih senatora. U Ristovskom i dalje vidi jednog od kapetana i vođa svlačionice, od kojega očekuje veliki doprinos i na terenu. Jakirović je najavio da će, pogotovo na početku sezone, dosta rotirati momčad, da će u ritmu utakmica svaka tri, četiri dana biti minuta za sve igrače, pogotovo one, od kojih se najviše i očekuje ove sezone. Među njima je i Ristovski, kojega Jakirović iznimno cijeni i vjeruje u njegov doprinos, ponajviše u najjačim domaćim te europskim utakmicama. Ristovski može igrati na svojoj poziciji desnog beka, a Pierre-Gabriel na lijevoj strani, ako bi se Dinamo postavio čvršće u tim dvobojima. Također, odluči li se Jakirović igrati neke utakmice i s trojicom u obrani, mogao bi baš Rile tu imati važnu ulogu.

Dakle, bez obzira što se čini da uoči početka sezone nije u prvom planu, da je izgubio mjesto u udarnoj postavi i da djeluje nekako zabrinuto, ozbiljno, Stefan Ristovski nije čovjek, kojega će Jakirović 'odbaciti' iz ozbiljnih planova. Bez obzira na zadnju godinu ugovora i na činjenicu da mu Dinamo još nije ponudio novi i da sad na njegovim pozicijama ima trener nekoliko alternativa. Rile ipa, nije bilotko u Dinamovoj svlačionici, iako je jasno da konkurenti nadiru...



Tagovi

Stefan RistovskiSergej JakirovićGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti