Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakirović: „Prošli smo sve i svašta, ali nismo prestali vjerovati. To je ključ ove sezone“

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.05.24. | 20:01

Strateg Dinama bio je vidno uzbuđen nakon pobjede

Na koncu, Sergej Jakirović počistio je konkurenciju na domaćem tlu. Stoga je jasno da je ponosan na sebe i svoje igrače nakon pravog rollercoastera od sezone.

"Ne znam što bih uopće trebao komentirati. Ovo što su ovi momci izvukli ove sezone je nešto fantastično. Odigrali smo pametnu utakmicu, sporo smo ušli, Rijeka je bila brža i življa, nisu zabili iz nekih zanimljivih situacija. Polovinom prvog dijela smo preuzeli kontrolu nad posjedom. Previše nam je trebalo... Zablokirao sam totalno, previše sam uzbuđen. Prekratko su nam trajali napadi, to sam htio reći. No zabili smo onda gol, prvi pa drugi, onda je sve bilo lakše, a na poluvremenu smo se dogovorili da tako moramo i nastaviti".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Baturina na desnom krilu?

"Bio je plan kad otvaramo igramo desno, da nam Sučić i Pierre-Gabriel ne idu previše gore, ali oni su stalno bili gore, pa Nevistić nije mogao ništa nego samo nabijati loptu. Isprobavali smo to jučer na treningu, na momente je izgledalo dobro, dosad smo uvijek igrali s krilima i 3-5-2, no poslije bilo dobro".

Sučić?

"Mijenjali smo ga zbog žutog kartona. Nisam htio riskirati jer sam se u Gorici tako triput opekao. Odnos s klupom Rijeke? Malo smo iskomentirali neke stvari s Rijekinim trenerima, bilo je startova u kojoj nije bilo namjere da se ide na loptu. Očito je sudac Titlić zauzeo takav kriterij jer nije davao kartone i sankcionirao takve stvari".

Što sam sve prolazio ove sezone?

"Sve i svašta. Na početku je bilo teško, ružno, imaš podvojene osjećaje. Najteže mi je bilo zbog obitelji. Ja sam poslije oguglao na sve, trudio sam se ne čitati ništa. Vjerovao sam se u sebe u svoj stožer i momke koji su nas slijedili i to je ključ. Zato smo na kraju sezone ovako uspješni".

Plan za ljeto?

"Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo".

Na konferenciji za medije Jakirović je ponovio dosta stvari koje je rekao i za Max Sport...

"Imali smo spor ulazak u utakmicu te nekoliko tehničkih grešaka. Nismo bili kažneni nakon udarca Pašalića i Radeljića. U nastavku smo se digli, imali smo plan, bili smo bez desnog krila, s jednim ekstra veznim… Kad zabiješ pogodak, onda ti je puno lakše, takav je format natjecanja."

Sezona je u najmanju ruku bila turbuleentna...

"Čestitao bih dečkima, samo mi znamo što smo sve proživjeli. Toliko oscilacija, toliko dobrih, ali loših izvedbi… Znao sam da je ovo maraton i da će se sve riješiti u završnici. Mi imamo iskusne igrače, više je to bila medijska haranga, ja sam stvarno vjerovao da će se sve ovako završiti."

Utakmicu je odlučila Dinamova mladost, strijelci imaju 20, 21 i 22 godine, s tim da je posebna priča Sučić koji je lani sa Zrinjskim osvojio dvostruku krunu, da bi sada s Dinamom osvojio trostruku...

"On je debitirao za Zrinjski protiv Šerifa, još je tada Radeljić igrao za Šerif. On je veliki potencijal kojeg je i HNS prepoznao. Radni igrač koji upija, koji puno radi, užitak je s njim raditi… Baturinu i Bulata ne treba komentirati, oni su već afirmirani igrači. Bulat se protiv Betisa imao problema, ali vratio se na najbolji mogući način."

Sudac Titlić kao da je unio nepotrebnu nervozu...

"Čvrst kriterij je imao, iako je bilo situacija za žute kartone. Znam kakav je sudac, znao sam kakav će kriterij zauzeti. Kad si 'unutra', onda pratiš kako drugi rade. Znam ga još s drugoligaških terena, nije me iznenadio."

Ovo je bila jedna prilično emotivna sezona za vas?

"Emotivno na oba načina. Ispočetka je bilo neugodno, tako je to dok se ne navikneš... Teže mi je bilo zbog obitelji, ipak je obitelj svetinja. Ako treba udarati, nek se udara po meni. Rijeka je pokazala što smo složili, ponavljam, složili, a kolega Sopić je onda nastavio. Da su uspjeli u nekim međusobnim utakmicama pobijediti, vjerojatno bi puno toga bilo drugačije. Kad smo ovdje igrali 2-2, oni su bili bolji. Ali, to je nogomet..."

Ostajete li u Dinamu i sljedeće sezone?

"Imam važeći ugovor još dvije godine, ne znam odakle ta inforamcija da 'odlazim'. Iako, i ja ću u narednim danima razmisliti što i kako dalje. Imam li povjerenje Uprave? Dosad su svaki put u javnim istupima rekli da ga imam, nemam razloga sumnjati u to."



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceGNK DinamoHNK RijekaSergej Jakirović

Ostale Vijesti