Foto: Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Jakirović: “Nikad ovdje nije lako, no nismo gubili glavu i zaslužili smo pobjedu”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 23:27

Trener hrvatskog prvaka nakon pobjede u sudačkoj nadoknadi u Opus Areni

Kad momčad pobijedi preokretom, trener ne može biti nezadovoljan, pa tako ni Sergej Jakirović nakon Dinamovih 2-1 u Osijeku te zadržavanje prvog mjesta na ljestvici nakon 2. kola hrvatskog nogometnog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su u Opus Areni poveli pogotkom Lime u 10. minuti, izjednačio je Hoxha u 21., a za preokret pogodio Ristovski u petoj od planiranih sedam minuta sudačke nadoknade.

“Nije nikad ovdje lako, tko je mislio da će btii grdno se prevario. Jako dobro smo ušli u utakmicu, držali loptu, završavali akcije, primili gol iz neopreznosti, brzog njihovog izlaza. No, nismo gubili glavu, dogovor je bio da pojačavamo pritisak, znali smo da će oni ići na kontre i izležavati se po terenu, što su većinu drugog poluvremena radili, želeći svesti utakmicu na svoj ritam, no htjeli smo pobjedu i došli do nje zasluženo. Bila je sparina, zbog toga možda ritam nismo mogli držati svoj željeni ritam, no zamjene su nam unijele živost”, kazao je Jakirović za MAX Sport Valentini Miletić.

Ovo je razdoblje uigravanje za Europu, obrana se doima jako dobrom.

“Je, Theo i Samy to dobro drže, prevenirali su sve otraga, Pierre-Gabriel i Ristovski su se ubacivali prema gore, to je dodatna snaga naše momčadi, sudjelovali su obojica u akciji za drugi gol. Sad nas čekaju dvije domaće utakmice, sve ide prema planu, apsolvirali smo ova prva dva kola sa šest bodova, Sad nas čekaju dva domaćinstva, Šibenik i Gorica, a između njih play-off, želimo ući u Ligu prvaka ”, poručio je trener hrvatskog prvaka. (nl)



 


Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoNK OsijekOpus ArenaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti