Foto: Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell

OCJENE – Dinamo: Hoxha i Gabriel opet poput raketa, Ristovski nagrađen za trud, Mmaee pojačanje je

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.08.24. | 22:57

Gosti su pazili da ne prime drugi gol, a u sudačkoj nadoknadi inicijativa im je nagrađena pogotkom vrijednim pobjede

Evo kako smo ocijenili Plave u nadmetanju s Bijelo-plavima. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Ivan NevistićVratar
Kod vodećeg pogotka nemoćan, uhvatio ga je Lima na krivoj nozi, kako to već Brazilci znaju kad su udarci na povratne lopte u pitanju, baš školski, ali siguran i miran na povratne lopte svojih braniča kao i na dalekometne pokušaje domaćih.
Ocjena
6
Stefan RistovskiObrana
Puno je bio s loptom, jer Osječani kao da su više ‘puštali’ suparniku otvaranja napada po svojoj lijevoj, a Dinamovoj desnoj strani. Dobro je surađivao s Theophileom, Pjacom, Sučićem i Mišićem, često centrirao, a u završnici prvog dijela i sam pucao glavom nakon kornera, a u 52. minuti nogom preko vrata. Pokušavao je i tijekom drugog poluvremena izboriti se za slobodni prostor za nabacivanja, dobro se postavljao u napadu, a trud mu je nagrađen u sudačkoj nadoknadi, kad je prvi dojurio na drugu vratnicu i zabio iz blizine za pobjedu.
Ocjena
7
Kevin Theophile-CatherineObrana
Puštali ga Osječani, kao i svi Dinamovi suparnici, da vodi igru, no sigurne je pasove diejlio, dijagonalama tražio Hoxhu. Imao je, također po svom običaju, pokoju krivu procjenu, u 27. minuti imao sreće kod starta na Bukviću u 16-ercu, u isto vrijeme na loptu i nogu. Donedavno se očekivalo da će se ‘hrvati’ s Mierezom, a dočekao ga je u špici domaćih mladi Matković, te izravne dvoboje Theo je dobivao. Od 69. mu je suparnik postao Ademi, Kemal Ademi, nešto manje pokretljiv od Matkovića. Javnu opomenu zaradio pred kraj, ali na Kewelu, voli Kevin i udariti, voli…
Ocjena
6
Samy MmaeeObrana
Pravovremen, čvrst, beskompromisan, kontrolirao prostor i igrače, pokraj njega nije bilo prolaza, vrlo dobro je djelovao u otvaranjima napada, jači dio stoeprskog para ove večeri, prema dosad viđenom Marokanac bi trebao biti pojačanje. Nema kraj njega prolaza, a da je imao više konkretnog posla zaslužio bi i 'sedmicu'.
Ocjena
6.5
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Ponovno na lijevom stražnjem boku, uigrava Jakirović postavu za doigravanje za Ligu prvaka, no izrazito ofenzivan, pravovremeno se munjevito ubacivao naprijed, pucao izdaleka već u 5. minuti, u 31. imao priliku, ali je preslabo pucao, još jednom ga je potražio Baturina, za malo prejako. U otvaranju napada postavljao se visoko, ali unutra, Hoxha je bio skroz uz crtu, tako da se mogu ‘križati’. U drugom poluvremenu krenuli su a njega oštro, Omerović je zbog prekršaja dobio javnu opomenu. Nakon njegovog centaršuta Špikić je pucao, a Ristovski pospremio odbijanac u mrežu za 2-1.
Ocjena
7
Petar SučićVezni red
Zaboravio je na Limu kod vodećeg pogotka domaćih kojeg je postigao upravo Brazilac, s njim se nadmudrivao cijelo vrijeme na sredini terena, imao je priliku za udarac već u 4. minuti, ali mu ga je Mrktčjan blokirao. Sve u svemu, nije ovo bila njegova večer. U 63. ga zamijenio Ademi.
Ocjena
5.5
Josip MišićVezni red
Otpočetka pokretljiv, koncentriran, osvajao takozvane druge lopte, presjekao dodavanje Mkrtčjana pa okomicom asistirao Hoxhi za 1-1. Kako je formacija domaćih bila razvučena, imao je prostora za geometrijsko crtanje akcija Plavih na polovici Bijelo-plavih, pozicionirao se da sprečava kontre na koje su domaći ‘igrali’. Do kraja utakmice razigravao je svoju momčad, za razliku od prošle sezone, ovo ljeto dojam je da je rano došao u već vrlo dobru natjecateljsku formu.
Ocjena
7
Marko PjacaNapad
Ponovno na desnom krilu, nije mu puno toga uspijevalo preko Jurišića, ali je iznudio nekoliko kornera te ostavljao povratne lopte Ristovskom za centaršuteve. Na početku 2. poluvremena pobjegao Jurišiću, ali neprecizno centrirao, potom imao priliku glavom nakon Gabrielova centaršuta. Od 63. minute i ulaska Špikića umjesto Hoxhe prebačen je na ‘svoje’, liveo krilo i odmah postao opasniji, no nije usoio čisto pucati, a dobio je i novog suparnika, Cvijanovića koji je zamijenio Omerovića kojeg je umorio Hoxha. U 90. ga zamijenio Kačavenda.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Doimalo se da je raspoložen, nadmetao se s Markom Soldom na sredini terena, tražio dubinskim loptama Hoxhu i Pierre-Gabriela te mijenjao stranu kad je trebalo. Preuzimao je odgovornost u prodorima, morali su ga domaći zaustavljati prekršajima. Probao je pobjeći sredinom drugog poluvremena, ali je bilo zaleđe, ništa od potencijalnog kaznenog udarca, a od 79. minute zamijenio ga je Rog.
Ocjena
6.5
Arbër HoxhaNapad
Već u 3. minuti je najavio da bi ovo mogla biti njegova večer, pucao opasno ljevicom. Lakoćom se oslobađao Omerovića, a u 21. minuti spretno reagirao na dubinsko Mišićevo proigravanje, proturivši kroz noge Čavlini loptu za 1-1. Kasnije se sve više gasio, dobor su ga domaći udvajali, a u 63. minuti zamijenio ga je Špikić.
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Borio se s Jelenićem, možemo čak reći hrvao, voli on to. U prvom poluvremenu nisu mu prolazile ideje, bio je i pomalo brzoplet u proigravanjima, možemo čak reći, netipično njemu. U 37. minuti nije dobro zahvatio glavom loptu Ristovskog zdesna. U drugom poluvremenu još je manje dolazio do izražaja, šteta, doduše, što mu je ključnu loptu za Baturinu 'poništilo' malo zaleđe, a u 79. minuti zamijenio ga je Kulenović.
Ocjena
6
Arijan AdemiVezni red
Od 63. umjesto Sučića. Donio novu energiju u trenucima kad su se domaći počeli zadovoljavati remijem i zatvarati duboko na svojoj polovici. Nakon 2-1 iskusno zaradio javnu opomenu spriječivši bilo kakvu moguću neugodnost.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Od 63. umjesto Hoxhe, ali postavljen je na desno, dotad Pjacino krilo, odnosno nadmetanje s izdankom Dinamove škole Rokom Jurišićem. U 75. minuti pucao, Čavlina mu uz pomoć bloka Mkrtčjana izvadio iz rašlji. Bio je na Gabrielovoj lopti na prvoj vratnici u sudačkoj nadoknadi, odbikanac je u mrežu pospremio Ristovski.
Ocjena
6.5
Sandro KulenovićNapad
Od 79. minute umjesto Petkovića. Odmah unio nemir u obranu domaćih.
Ocjena
-
Marko RogVezni red
Od 79. minute umjesto Baturine. Preuzeo izvođenje prekida, no igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Lukas KačavendaVezni red
Od 90. umjesto Pjace. Igrao primalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Isprobavao je momčad za Europu, nije htio puno riskirati, poučen lanjskim iskustvima s Opus Arene, osim akcije kod pogotka domaći nisu gotovo ništa opasno stvorili u zadnjoj trećini Plavih. Napravio je svih pet zamjena, do sudačke nadoknade izgledalo da je remi dobar rezultat, jer ako se takve utakmice ne mogu pobijediti, važno je da se ne izgube nekim zalutalim metkom, no onda je Pierre-Gabriel prodro po lijevoj strani, Špikić bio na lopti na prvoj vratnici, a Ristovski pokrio drugu, kada to momčad napravi u sudačkoj nadoknadi, palace gore za trenera, znak je to da se na treninzima dobro radi, uigrava, da su ‘glave skupa’.
Ocjena
6.5



Tagovi

GNK DinamoOcjeneHrvatska nogometna ligaSergej JakirovićArber HoxhaStefan RistovskiSamy Mmaee

Ostale Vijesti