Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović je dobio puno povjerenje svih u klubu. Rezovi i promjene očekuju se već od sutra!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 08:45

Zasad je velika enigma kako će izgledati Modri protiv Istre u nedjelju, ali Dinamov trener mora prodrmati momčad

Kao što je Germanijak prvi pisao, Sergej Jakirović dobio je odmah nakon utakmice u Prištini i nekoliko sati kasnije na putu u Zagreb, opću podršku svih u klubu, od predsjednika Mirka Barišića, preko starijih igrača, senatora, do zadnjega u svlačionici. Iako je on sam nakon poraza od Ballkanija (2-0) razmišljao o odlasku, nedvosmislena podrška ga je uvjerila da nije vrijeme za takav potez, već da treba momčad i klub izvući iz krize i dovesti ga na pravi put. Obećali su u klubu, ako se tome uopće može vjerovati, da će na zimu (jer, do zime će, kažu, biti neupitan) u prijelaznom roku biti ispunjene njegove želje i na proljeće će Dinamo biti jači. No, zato je prvi zadatak dovući Dinamo sa što manje štete do zime.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović dobio je, dakle, nakon Prištine potpuno otvorene ruke da se 'obračuna' sa svlačionicom, da napravi rezovi i promijeni krvnu sliku momčadi. Sve je jasno, Dinamo trenutno nema puno igrača, nema niti Jakirović previše manevarskog prostora, pogotovo, jer su neki važni igrači i dalje izvan stroja, međutim, nema ni kukanja i okretanja u prošlost. Već od utakmice s Istrom (nedjelja, 17:15) očekuju se promjene, pomak u igri i rezultatu. Kako će to Jakirović učiniti, koga će staviti na led, kome dati šansu, vidjet ćemo, u ovom je trenutku uistinu teško predvidjeti kako će izgledati Dinamovih prvih 11 u dvoboju s Puljanima. No, ako bismo se kladili, stavili bismo novac da će prve Jakirovićeve 'žrtve' biti Boško Šutalo i Bohdan Mihajličenko, koji su u Prištini odigrali ispod svake razine. Vjerojatno bi na klupu preselio i Sadegh Moharrami, ali za njega trenutno nema alternative, osim da na desni bok Jakirović preseli nekoga od krila. Je li konačno vrijeme i da vidimo Joaquina Sosu i Maura Perkovića.

U veznom redu mogli bismo prvi put od prve minute vidjeti Arijana Ademija. U derbiju u Splitu, iako je bilo planirano, nije bio u udarnoj momčadi, što znači da nije iskorištena prva utakmica od onih 15, koje 'smije' igrati više od 35 minuta pa ga očekujemo u nedjelju. Mora trener prodrmati momčad, mora unijeti novu energiju, a s Ademijem na terenu, svejedno u kakvoj bio formi, to je ipak druga priča. Hoće li odmarati Josipa Mišića ili Marka Bulata? I kako će Jakirović vratiti u formu Martina Baturinu? Možda i on protiv Istre počne s klupe, da bi malo predahnuo, ali i razmislio o svojim igrama. Ima u vezi Jakirović Halilovića i Sučića, Baturininu poziciju mogu popuniti Vidović ili Marin, a Drmić u vrhu napada nameće se kao jedino logično rješenje. Znači, ima još Dinamov trener rješenja, ima još uvijek nekoliko igrača koji mogu popraviti situaciju. I protiv Istre se očekuje da pronađe dobitnu kombinaciju!

Dobio je Jakirović povjerenje unatoč porazima u Splitu i Prištini, sad ga mora vratiti. Već protiv Puljana u nedjelju, očekuje se drugačiji, bolji Dinamo. I igrači, koji su treneru dali podršku i čvrsto stali uz njega, moraju tu svoju lojalnost pokazati na travnjaku.





Tagovi

GNK DinamoIstra 1961Sergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti