Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jakiću i Labroviću oduzeli putovnicu i mobitel te zabranili prelazak granice, čeka se odgovor njemačke vlade

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 08:20

Hrvati iz Augsburga sada su se vratili u Frankfurt

Hrvatskim nogometašima Kristijanu Jakiću i Nediljku Labroviću zračna luka u Johannesburgu neće ostati u dobrom sjećanju, barem ono što se ondje dogodilo u četvrtak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, oni su ondje stigli s momčadi kako bi putovali u Južnu Afriku gdje je Agusburg u subotu imao na rasporedu utakmicu protiv tanzanijskog prvaka Young Africans. No, pri provjeri dokumenata sustav je Hrvate izbacio pod nigerijskim imenom, javlja Kicker. Kad su krenuli iz Njemačke sve je bilo u redu s vizom i nije bilo nikakvih pritužbi, a greška je očito u južnoafričkom sustavu, ali vlasti nisu pokazale milosti prema igračima Augsburga.

Najprije su ih satima držali u zračnoj luci, a u međuvremenu su im oduzeli putovnice i mobitele. Izvršni direktor Augsburga, Michael Ströll, ostao je uz Jakića i Labrovića i pokušao pregovarati. Unatoč kasnije predanim dokumentima, situacija se nije popravila, Labrović i Jakić su odletjeli sa Ströllom na prvotno međuslijetanje u Dubai.

Jasno, Augsburg je kontaktiralo vlasti u Njemačkoj i tamošnji nogometni savez, ali zasad bez uspjeha. Zbog toga su dvojica Hrvata sada ponovno sletjeli u Frankfurt i individualno održavaju formu. Ströll se pridružio Augsburgovoj delegaciji u subotu poslijepodne tijekom prijateljske utakmice u kojoj je njemačka momčad slavila 2-1.

Sada se u Augsburgu nadaju da će se stvar riješiti do ponedjeljka i da će igrači moći navečer otputovati iz Frankfurta. Možda čak i s Dimitriosom Giannoulisom, slobodnim lijevim bekom iz Grčke jer je klub u završnoj fazi potpisivanja ugovora s igračem koji bi potom odmah otputovao u Južnu Afriku. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kristijan JakićNediljko LabrovićAugsburgBundesliga

Ostale Vijesti