Bernadet Szabo/REUTERS
Bernadet Szabo/REUTERS

Hajduk je s Raketom bacio Dinamu rukavicu u lice, sad se čeka još dolazak prave špice

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 08:01

Hajduk stvara ozbiljnu momčad, koja je možda s Rakitićem (36) i Ivanom Perišićem (35) malo prestara, a pogotovo će biti ukoliko se dogodi čudo i dođe Edin Džeko (38). Međutim svi su oni klase, godine ne utječu na njih, pogotovo ne bi trebale u HNL-u i na putu ulaska u skupinu Konferencijske lige

Ponoćna objava potpisa Ivana Rakitića za Hajduk, konačan završetak onoga što se godinama čekalo, a mjesecima najavljivalo, razbudila je ponovno pristaše Bijelih da bi ovo konačno mogla biti – ta sezona.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istina, pisali smo to i prošle, kada je Hajduk Dinamu u jednom trenutku bježao 12 bodova uz, doduše, pokoju utakmicu više, ali je sve upropastio porazom od Rijeke na otvaranju drugoga dijela prvenstva. Mogao je Riječanima pobjeći na plus šest, a umjesto toga, momčad Željka Sopića se izjednačila, dok je sastava Sergeja Jakirovića koji je vjerovao do kraja, postala ozbiljna te uz mrvicu sreće i nove Hajdukove kikseve s Lokomotivom te dva vezana od Dinama čime je napravljene negativna serija, sam sebi izbio mogućnost uzimanaja trofeja.

Dolaskom trenera Gennara Gattusa sportski direktor Nikola Kalinić napravio je prvi potez, jer dugo se čekalo tko će sjesti na užarenu Hajdukovu klupu, a zasad Talijanu ide dobro sudeći po pripremnom razdoblju. Doveo je Marka Livaju u optimalno fizičko stanje, promovirao nekolicinu mladih i sada se samo čeka – neka igre počnu.

Strateg Bijelih je završnom obraćanju nakon priprema obećao rad, bez euforije i najavljivanja trofeja, no sasvim jasno je da se dolaskom Rakitića koji ih je osvajao s Barcelonom, Sevillom, Schalkeom i uzeo medalju s hrvatskom reprezentacijom, Hajduk odlučio reći dosta Dinamu.

Ulazi se u dvadesetu godinu bez titule prvaka Hrvatske, navijači sa sjevera mahom nisu bili ni rođeni kada se to posljednji put dogodilo. Hoće li spontano večeras, za kada je u 19.30 sati najavljeno predstavljanje Rakiitća u Bijelom salonu, prije ili poslije trebati izaći na balkon, zbog dočeka kao svojevremeno Niki Kranjčaru, još ćemo vidjeti

No, u Splitu je dovoljno da jedna iskra upali plamen, pa tako nas ništa neće iznenaditi, čak ni 'kampiranje' u zračnoj luci u koju donedavni igrač saudijskog Al-Shababa treba stići u popodnevnim satima.

Hajduk stvara ozbiljnu momčad, koja je možda s Rakitićem (36) i Ivanom Perišićem (35) malo prestara, a pogotovo će biti ukoliko se dogodi čudo i dođe Edin Džeko (38). Međutim svi su oni klase, godine ne utječu na njih, pogotovo ne bi trebale u HNL-u i na putu ulaska u skupinu Konferencijske lige što je veliki cilj Bijelih jer bi tim snom koji čekaju još od 2010. godine kada su pod Stankom Poklepovićem igrali skupinu Europske lige, pokrili budžet bez da ikoga moraju prodavati.

Momčad bi ostala na okupu, kotač zamašnjak svih prošlogodišnjih zbivanja, Livaja, okružen još dvojicom sjajnih suigrača u liku Perišića i Rakitića, dok Bamba, koji je stigao kao krilo iz Grenoblea se mora tek dokazati.

Bačena je rukavica u lice Dinamu u borbi za naslov da prvenstvo još nije ni krenulo, a Plavi su na korak od Lige prvaka ili makar skupine Europske lige, no s Gattusom i iskusnim igračima, Hajduk je svoje rekao.

Potrebna im je još špica koja bi rasteretila Livaju da može igrati povučenog napadača-razigravača, dok je Rakitiću namijenjena uloga zadnjeg veznog u paru s Filipom Krovinovićem ili Nikom Sigurom kad izliječi gležanj, a tu je još i Mihael Žaper koji bi se mogao priključiti tijekom jeseni kada se oporavi nankon operativnog zahvata koljena.

Obrana je ostala na okupu, čeka se još malo da se u potpunu spremu vrate oporavljenici Perišić i Dario Melnjak, a činjenica do još nisu otišli Rokas Pukštas koji može igrati više mjesta i Emir Sahiti,a obojica znaju svojim golovima donositi bodove, te da bi na posudbu iz Šahtara mogao doći krilini napadač Newerton, ukazuje da bi Hajduk trebao biti snažan ove sezone.


 


Tagovi

Ivan RakitićHajdukNikola KalinićMarko LivajaIvan PerišićGennaro GattusoEdin DžekoAbdoulie Sanyang BambaNewertonKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti