Lisa Guglielmi/IPA Sport / ipa-a/IPA
Lisa Guglielmi/IPA Sport / ipa-a/IPA

Što će biti s Josipom Brekalom? Asistirao je za gol, ali je i dalje na izlaznim vratima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 22:36

Za bivšeg igrača Dinama i Hajduka interesiraju se tri talijanska prvoligaša.

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo ove je godine podigao puno prašine prilikom svojeg povratka u HNL. Iako je sve dogovorio sa zagrebačkim Dinamom, Brekalo se u velikom obratu opredijelio za Hajduk u kojem je odigrao individualno solidan proljetni dio sezone zabilježivši dva gola i osam asistencija u 16 utakmica za Bijele. No, primarni razlog zbog kojeg se Brekalo vratio u HNL nije urodio plodom. Iako je odigrao statistički vrlo dobro proljeće nije se izborio za mjesto među putnicima na Europsko prvenstvo u Njemačkoj u kojoj je Hrvatska svoj put završila neslavno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nikola Kalinić, novi sportski direktor Hajduka, na kraju sezone javno je kazao da bi volio vidjeti Brekala na Poljudu i u predstojećoj sezoni. No, Brekalo se zahvalio na ponudi, odlučio se vratiti u Fiorentinu i izboriti se za mjesto u momčadi koju je preuzeo novi trener Raffaelle Palladino. Brekalo se nedavno priključio pripremama Viola i u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Reggiane, dobio je svih 90 minuta te je u 4-0 pobjedi Fiorentine zabilježio asistenciju.

Mnogi su pomislili kako je to dobar znak za njegov ostanak u Firenzi, no, prema pisanju pouzdanog talijanskog transfer-gurua Gianluce di Marzia, Brekalo je u ovom trenutku bliže odlasku nego ostanku u Fiorentini. Za njegove usluge navodno se interesiraju Parama, Genoa i Monza, tri talijanska prvoligaša.

Budućnost Brekala u ovom trenutku, dakle, nije poznata. Brekalo ima ugovor s Fiorentinom do 2026. godine. Prema tome, u ovom trenutku ima tri mogućnosti. Ostati na Artemio Franchiju i pokušati se izboriti za mjesto u redovima novog trenera Palladina. Zatim, otići na novu posudbu ili transferirati se u neki drugi klub čime bi i definitivno završila njegova epizoda u Fiorentini. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip BrekaloFiorentinaHajduk

Ostale Vijesti