REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Izbornik Dalić: Igrali smo sigurno i dobro, iako smo u zadnjem redu imali neugiranu kombinaciju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 23:17

Izbornik je očekivano zadovoljan prikazanim na terenu...

Nakon što su naši vatreni debitant i pripadajući strijelci dali izjave nakon pobjede nad Ciprom, došao je red i na Zlatka Dalića. Izbornik reprezentacije je, posve očekivano, jako zadovoljan visokom 3:0 pobjedom u Larnaci. Ipak, u svom stilu, razgovarajući s novinarima se ponašao smireno i staloženo, nema mjesta euforiji...

"Dečkima čestitam na pobjedi i na tri boda. Bili smo disciplinirani i odgovorni, imali smo puno šansi koje smo promašili. Imali smo i nervoze, ali nije bila toliko prisutna. Jedini minius je taj drugi žutog Kovačica, nema ga protiv Slovačke, to je hendikep."

Kad smo već kod Kovačića, novinare je zanimalo tko će ga mijenjati u Osijeku protiv Slovačke. Dalić nije otkrio svoje karte...

"Pa sad ćemo vidjeti situaciju kad se vratimo u Hrvatsaku i odemo u Osijek. Mismlim da ćemo protiv Slovačke biti pravi i nadam se da ćemo iskoristiti svoje šanse."

Puno se govori i zadnjoj liniji, nikada nismo igrali u kombinaciji Sosa - Ćaleta-Car - Gvardiol - Stanišić...

"Super, igrali smo sigurno i dobro, iako smo u zadnjem redu imali neugiranu kombinaciju. Tim igračima treba dati šansu, oni su naša budućnost."

Bliži nam se i rasplet skupine, treba nam pobjeda protiv Slovačke u Osijeku i doigravanje je osigurano...

"Pa ono što je najbitnije, ovisimo sami o sebi, neće nam biti lako, ali mi idemo osvajati bodove kako bi mirno čekali 11. mjesec. Mislim da će nam trebati više bodova nego što sam mislio na početku. Ako cemo mi biti svoji, problema neće biti."



Tagovi

Zlatko DalićHrvatskaCipar

Ostale Vijesti