REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Gvardiol: "Koju god poziciju igrao, dat ću svoj maksimum", Livaja: "Bitno je da nismo primili gol četiri ili pet utakmica"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 22:54

Vatreni dali prve dojmove nakon pobjede nad Ciprom

Hrvatska je danas, nakon puno frustracija, zasluženo slavila u dvoboju protiv Cipra u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Visoka, 3:0 pobjeda Vatrenih otvorila je neke pozitivne trendove, a svakako najpozitivniji među njima je odlična, zrela utakmica Joška Gvardiola na poziciji stopera uz premijerni pogodak u kockastom dresu.

Joško je nakon utakmice prvi stao dati izjavu, bio je vidno zadovoljan odigranim, a ni drugi gol na utakmici nije za baciti. Joško je danas definitivno bio jedan od naših najboljih igrača na terenu..

"Prije svega drago mi je što smo sovojili tri boda. Znali smo da neće biti lagano. Šteta što nismo zabili koji pogodak više. Uvjerljiva pobjeda, sad se okrećemo susretu u Osijeku…" otvorio je kratku izjavu branič RB Leipziga.

Bilo je puno govora i o njegovoj prirodnoj poziciji. Danas je zaigrao u stoperskom paru sa Ćaletom-Carem

"Koju god poziciju igrao, dat ću svoj maksimum. To je moja prirodna pozicija, na njoj se osjećam najbolje, i nadam se da ću u budućnosti igrati na tom mjestu."

Pred nama je i ogled sa Slovačkom, no ovog puta pred domaćim navijačima, u Osijeku..

"Nadam se se da će doći što više navijača, mi ćemo se maksimalno pripremiti i puržiti jako dobru partiju" zaključio je Gvardiol.

Izjavu je dao i Marko Livaja. Nakon pogotka Sloveniji, danas je pao i Cipar, Marko je zabio gol za 3:0. Ipak, nije se osvrato na seb, već na igru cijele momčadi...

"Sigurno je da smo ušli u utakmicu sto posto, onako momčadski iako smo imali par grešaka na početku, teren nije bio najbolji. Bitno je da nismo primili gol četiri ili pet utakmica."

Zanimljivo, trener Cipra je nekoć vodio i AEK u kojem je igrao upravo Livaja Pohvalio je našeg reprezentativca,...

"Iskreno nisam vidio što je gosp. Kostenoglou rekao, želim mu sreću u budućnosti, surađivali smo nekoliko mjeseci kad sam bio u AEK-u"

Za kraj, ostavljamo debitanta Kristijana Jakića. On je u igru ušao s klupe, vidi se da je i dalje "pod dojmom"

"Mi smo da smo cijelu utakmicu kontrolirali, imali smo jako puno šansi šteta sto ih nismo ranije iskoristili, hvala Bogu pobjedili smo i vraćamo se kući s tri boda…"

Kristijan nije skrivao oduševljenje što je postao dio reprezentativne "klape...

"Prozivljavam svoje najbolje nogometne trenutke .Ovo danas je nešto fanstastično, to je nesto čekas cijeli život, napokon se danas sve to ostvarilo.. nemam riječi" zaključio je Jakić.



Tagovi

Marko LivajaKristijan JakićJoško GvardiolHrvatska

Ostale Vijesti