Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Iz Dinama je otišao u AEK za 200 tisuća eura, a sad je prebačen u drugu momčad

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.09.21. | 10:01

S Fakinima je dvije godine zaredom igrao četvrtfinale UEFA Lige prvaka mladih, ali seniorske minute nije dočekao u Zagrebu.

Desni bek Vedad Radonja prošle je jeseni odlučio kako neće čekati priliku u zagrebačkom Dinamu te je u transferu vrijednom 200 tisuća eura prešao u atenski AEK. Međutim, godinu dana kasnije ta odluka se pokazuje kao promašaj.

Naime, srpski trener Vladan Milojević odlučio je ne koristiti usluge 20-godišnjaka te ga je prebacio u drugu momčad. Ponajveći problem je što se ta momčad natječe u Superligi B koja je u totalnom rasulu te u ovom trenutku niti je poznato niti tko se u njoj natječe, niti kalendar natjecanja.

Nogometni savez Grčke odlučio je da se od ove sezone u toj ligi natječe čak 36 klubova, ali većina o njih nije dobila licencu za nastupe. Izuzetak su tek velikani poput Olympiaksoa, Panathinaikosa, PAOK-a i AEK-a te još par klubova.

Uz bivšeg igrača Dinama u drugu momčad poslani su Anel Šabanadžović, Alaxandros Parras, Konstantin Roukounakis te Michail Kosidis.

20-godišnji Radonja je rođen u Sarajevu, ali je prošao sve mlađe kategorije zagrebačkog Dinama. S Plavima je posljednje dvije sezone igrao UEFA Ligu prvaka mladih gdje je s ostalim „Fakinima“ dvije godine zaredom ispao u četvrtfinalu, prvo na penale od Chelseaja, a potom od lisabonske Benfice.

Ugovor s AEK-om za koji je do sad skupio četiri nastupa Radonji istječe u ljeto 2024. godine, a trenutna vrijednost po Transfermarktu mu iznosi 250 tisuća eura.


Tagovi

Dinamo ZagrebDinamo Zagreb U19AEK AtenaVedad Radonja

Ostale Vijesti