Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Ivan Fiolić napušta Gradski vrt?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 09:00

U zadnjem danu prijelaznog roka Osijek bi mogao ostati bez Ivana Fiolića za kojeg je interes pokazao mađarski Újpest

Osijek se okrenuo prema vikendu i gostovanju kod Istre uz solidan nespokoj u svojim redovima. Iako neće glasno reći, u mislima je “copy-paste” jesenskog dijela HNL-a kada su tukli Goricu i remizirali bez golova sa Slaven Belupom. Tada su otišli u Pulu po tri boda a vratili se porazom. Situacija nije alarmantna jer još uvijek imaju sasvim solidnu bodovnu zalihu pred Slaven Belupom od šest bodova, ali treća utakmica bez trijumfa značila bi da su Bijelo-plavi u krizi.

A tko bi rekao nakon sasvim korektnog otvaranja protiv Rijeke u Gradskom vrtu i uvjerljive igre i pobjede nad Goricom. Rene Poms možda je “mlad” trener ali itekako svjestan da se od starih zasluga ne živi. I da Osijek mora početi pokazivati nogomet iz jesenskog dijela sezone. To što više nema Kleinheislera i Belje može biti argument u prilog Pomsu, ali…

I dok se momčad sprema za gostovanje koje bi u bitnom moglo utjecati na atmosferu u Gradskom vrtu, sportska križaljka se i dalje rješava. Nažalost po navijače Osijeka, samo u rubrici odlazni transferi. Naime, prema informacijama Germanijaka Ivan Fiolić bi kraj prijelaznog roka mogao dočekati kao novi igrač mađarskog Újpesta.

Određeno zanimanje devetoplasirane momčadi mađarskog prvenstva postoji, igrač načelno nema ništa protiv ali čeka se zeleno svijetlo iz ureda Ivice Kuleševića. Činilo se kako je Fiolićev transfer već bio sasvim izgledan, ali nezgodan pad Kristijana Lovrića i dramatične scene u kojima je napadač poručio “kako ne osjeća noge” prije nego je vozilom hitne pomoći odvezen u bolnicu tijekom utakmice sa Slaven Belupom, prolongirao je Fiolićev odlazak preko granice. Međutim, to je klasična utrka s vremenom s obzirom na to da prijelazni rok u Mađarskoj završava dan prije nego u Hrvatskoj, dakle večeras do ponoći.

Ivan Fiolić stigao je u Osijek tijekom mandata Nenada Bjelice iz belgijskog Genka kao slobodan igrač. Upisao je 42 nastupa za Bijelo-plave i pri tome pet puta zatresao mrežu protivnika. Najčešće je bio na poziciji polušpice i desnog krila. Iako je sve dojmio svojim profesionalnim pristupom, na travnjaku kao da je igrao pod ručnom kočnicom. Odlaskom Bjelice izgubio je mjesto u momčadi te je do danas odigrao tek 59 minuta tijekom gostovanja kod Lokomotive. Očito Fiolić nije igrač po ukusu Rene Pomsa pa je rastanak sasvim izgledna opcija. Osijek bi rasteretio klupsku blagajnu je bi Újpest preuzeo plaću od Fiolića koji bi pak dobio novu priliku da dokaže svoju igračku klasu koja je neupitna.

Naravno, pod uvjetom da Osijek i Újpest pronađu zajednički jezik večeras do ponoći…




Tagovi

Ivan FiolićNK OsijekUjpestHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti