Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Fiolić za Germanijak: "Svjesni smo da se sada svi žele dokazati na Osijeku, od lovca smo postali lovina"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 11.02.22. | 08:21

Važan igrač u sustavu Nenada Bjelice ne krije zadovoljstvo odabirom da se vrati u Hrvatsku nogometnu ligu

Osijek je vratio svoj mir nakon što se iz Zagreba vratio s tri boda i preokretom protiv H. Dragovoljca. Bilo im je to potrebno kao kap vode u pustinji s obzirom na to da su svoj bonus kikseva ovo proljeće iskoristili već u prvom kolu nastavka kada su pali protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu. No, ta je utakmica izbrisana iz memorije Osječana.

“Prvenstvo je dugačko i uvijek postoji mogućnost da se dogodi utakmica u kojoj te jednostavno ništa ne ide. Sve smo probali, ali nije išlo, no pokazali smo karakter i vratili se odmah u idućoj. Bio je to šok koji nitko nije očekivao, no ako se već trebao dogoditi, onda bolje da se dogodio sada nego kasnije. Da nam bude upozorenje da u svakoj utakmici moramo biti na 100 posto”, priča nam Ivan Fiolić, koji bi ovo proljeće trebao biti udarna snaga Osijeka u borbi za naslov. Vrijeme adaptacije je prošlo i sada je vrijeme da Fiolić pokaže ono zbog čega je Bjelica inzistirao kada ga je vratio iz Genka. On sam tvrdi da je povratak u HNL bio najbolja opcija za njega.

“Od prvog dana kada sam dobio informaciju da me Osijek želi sam znao da je to najbolje moguće rješenje za mene. I nakon nekog vremena mogu samo potvrditi da je zaista tako. Zadovoljan sam svime što sam zatekao ovdje. Prije svega momčadi jer su svi odlični igrači, karakterno mi odgovaraju i stvarno je sjajna atmosfera u svlačionici. Potom stručni stožer kojeg sam znao iz Dinama, pa grad Osijek koji mi je nekako legao. Baš po mojoj mjeri. Ljudi su srdačni, prihvatili su me kao svoga. Malo sam se tažio na početku, ali kako je vrijeme odmicalo svaka sumnja je otklonjena. Zaista iznad svakog očekivanja”, iskreno će Fiolić koji pripada onoj skupini igrača za koju je Nenad Bjelica rekao da ima određene rezerve u odnosu na jesen i da mogu napredovati što će biti veliki adut Osijeka.

“Ne volim pričati o sebi. Nikada nisam i nikada neću. No, jasno je da postoji prostor kod svih nas i siguran sam da će doći vrlo brzo. Svaki trening je u tom cilju, svaka utakmica. I šef nam stalno stavlja u glavu da moramo biti pošteni prema sebi i klubu i da će sve doći na svoje. Zaista mislim da se možemo dizati svakim danom. Cijela momčad. I to nam može biti samo dodatni motiv za ono što nas čeka počevši u nedjelju protiv Rijeke, pa preko Istre, Dinama…”.

Prva na rasporedu je Rijeka. I oni su u prvom proljetnom kolu upisali poraz da bi se vratili na kolosijek trijumfom protiv Lokomotive.

(2.10) Osijek (3.35) Rijeka (3.60)

“U cijeloj sezoni su pokazali da imaju kvalitetu za najviše stvari i treba ih respektirati maksimalno. Pogotovo su opasni prema naprijed i tu će naša obrana biti pod velikom kušnjom. Uglavnom, imamo veliki respekt prema Rijeci i onome što je napravila u dosadašnjem dijelu sezone, ali mi smo sebi ipak najbitniji. Mi moramo biti na najvišoj razini i odlučivati sami o sebi”, jasna je poruka iz svlačionice Osijeka koja priželjkuje veliku potporu svojih navijača u nedjeljnom derbiju. Ipak, priprema za tu utakmicu ne razlikuje se previše od uobičajene.

“Priprema je zapravo počela u nedjelju u Zagrebu. Trebala nam je jedna takva dobra partija da se dignemo. Mi prije svega moramo biti svjesni svoje kvalitete i činjenice da ako nismo na maksimumu da protivnici mogu raditi probleme. Osijek više nije lovac već lovina i svi se žele dokazati na nama što jasno govori koliko je ovaj klub napredovao zadnjih sezona. Dakle, za Rijeku je priprema kao i za svaku drugu utakmicu. Znamo da derbi puno znači ali ništa ne odlučuje. Baš ništa. Vidim dobru atmosferu u našoj svlačionici, da su dečki željni i motivirani. I zato se silno veselim toj utakmici”, poručio je Fiolić.

1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac (18:00)

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 (15:00)

Dinamo – Gorica (17:05)

Nedjelja, 13. veljače

Hajduk – Slaven Belupo (15:00)

Osijek – Rijeka (17:30)

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ivan FiolićOsijekHNK RijekaHNLPrva HNLRijeka

Ostale Vijesti