Reuters/Andrew Boyers/File Photo
Reuters/Andrew Boyers/File Photo

Irac imenovan privremenim izbornikom Engleske!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 15:40

U svojoj igračkoj karijeri odigrao 40 utakmica za Republiku Irsku, a na klupi Tri lava debitirat će upravo protiv nje u Ligi nacija 7. rujna

Lee Carsley imenovan je privremenim izbornikom Engleske za rujanske utakmice Lige nacija dok se nastavlja potraga za nasljednikom Garetha Southgatea, javio je prijelomnu vijest BBC.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

50-godišnjak je napustio svoju ulogu izbornika Engleske do 21 godine kako bi zamijenio Southgatea, koji je podnio ostavku dva dana nakon poraza od Španjolske u finalu Eura 2024. prošlog mjeseca.

"Budući da sam dobro upoznat s igračima i ciklusom reprezentativnog nogometa, ima smisla da ja vodim momčad dok FA (Nogometni savez) nastavlja proces regrutiranja novog menadžera", rekao je Carsley.

"Moj glavni prioritet je osigurati kontinuitet i cilj nam je osigurati napredovanje u Uefini Ligi nacija."

Carsley je bivši veznjak Premier lige koji je u 17-godišnjoj karijeri igrao za klubove uključujući Derby i Everton.

Prešao je u menadžment i preuzeo Coventry, Brentford i Birmingham na privremenoj osnovi prije nego što se pridružio engleskoj postavi 2020. godine.

Engleska gostuje kod Republike Irske u subotu, 7. rujna prije nego što tri dana kasnije ugosti Finsku.

Carsley je u svojoj igračkoj karijeri odigrao 40 utakmica za Republiku Irsku.

FA je priopćio da će Carsley biti zadužen za te utakmice "s ciljem da ostane na toj poziciji tijekom jeseni dok traje FA-ov proces zapošljavanja novog stalnog glavnog trenera".

"Lee je fantastičan trener koji je dobro poznat većini naše trenutne seniorske momčadi jer je s većinom radio na međunarodnoj ili klupskoj razini", rekao je izvršni direktor FA-a Mark Bullingham.

"On nam nudi vrlo snažno privremeno rješenje i uvjereni smo da će dobro igrati u utakmicama Uefine Lige nacija koje dolaze. Zahvalni smo Leeju što je preuzeo dužnost upravljanja momčadi dok mi nastavljamo s procesom zapošljavanja."

Uskoro opširnije, pratite Germanijak. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lee CarselyEngleska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti