hajduk.hr
hajduk.hr

Hajduk traži ritam 'remi vani, pobjeda kući' u strahu da im 'klizne' Matković kao nekad struci

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 31.08.24. | 08:01

Utakmica se igra s početkom u 20.45 sati (MAXSport1)

Prvi derbi 'velike četvorke' Hajduku ove subote (20.45, MAXSport 1) na Poljudu dovodi Osijek koji nije u najboljem trenutku jer nema pobjede u domaćem natjecanju, a sjećamo se kako je grogiran znao u prošlosti trijumfalno proći kroz dom Bijelih.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Gennaro Gattuso se nada da se to neće njemu dogoditi te da će nastaviti ritmom pobjeda na Poljudu, a slavlje u gostima čekat ćemo najmanje do 14. rujna kada se igra u Maksimiru s Dinamom što će biti objektivno teško s obzirom na snagu sudionika Lige prvaka, ali nikad se ne zna.

O tom potom, možda će Bijeli do tada biti posloženi te će stići krilo Stipe Biuk i polivalentni Jan Mlakar, no to je kako trener kaže pitanje za sportskog direktora Nikolu Kalinića koji je je talijanskom strategu priopćio da će biti nešto novca za pojačanja, pa je Kalabrez ozaren to u petak podijelio novinarima.

Emir Sahiti je novi igrač HSV-a, njega nema više u kadru Bijelih, a kako je ozlijeđen Abdoulie Sanyang Bamba, dok se mladog Bruna Durdova po klupskom naputku štedi od preranog izgaranja, čini se da ćemo opet na krilima gledati Rokasa Pukštasa, koji se eto (još) nije oprostio od bijelog dresa i mladi Amerikanac nastavlja igrati za Hajduk te Anthonyja Kalika ukoliko se Talijan ne ohrabri i 'gurne' Darija Melnjaka naprijed.

Odjavili smo Pukija prerano, nije uspio postići pravu cijenu, Parma je davala nedovoljno za apetite čelnika Bijelih, tako da je on iznenadno pojačanje, a baš je bio vrlo aktivan u Puli uz aut-crtu, probijao stranu, jedino ga gol nije išao. Možda mu se otčepi ove subotnje ljetne noći, kad je sad transfer stavio privremeno 'ad acta' i može produljiti najam za stanarinu u predgrađu Splita.

Ostalih noviteta nema, osim što u prvi sastav upada Josip Elez budući da nema kartoniranog Filipa Uremovića, a Zvonimir Šarlija je izvan stroja još neko vriijeme, baš kao i Fahd Moufi, čiji bi oporavak mogao potrajati i dulje.

To sve spominjemo zbog pozicije na desnom boku na kojoj je ljevak Šimun Hrgović dosad položio s vrlo dobrim, pa ne vjerujemo da će Gattuso staviti od početka friško oporavljenog Kanađanina Niku Sigura koji je dobio poziv u reprezentaciju, on bi mogao biti opcija za ulazak u nastavku, možda čak i u vezni red ukoliko mladi Vukovarac bude bio siguran na desnom beku, mjestu s kojega je lijevom nogom, namjestio dva gola Marku Livaji u posljednja dva susreta. Ta se veza pokazala dobrom, jer lopta udarena lijevom nogom, nezgodno putuje za suparničku obranu, a Livaja to zna odlično iskoristiti. Tu je i Aleksandar Trajkovski čija pojava u završnoj trećini, budući da se radi o ofenzivcu, donosi pomoć Livaji. I Trajkovski nakon utakmice odlazi u reprezentaciju, pod zastavu Sjeverne Makdonije. Vidjet ćemo koliko će minuta dobiti rehabilitirani Yassine Benrahou i Leon Dajaku, koji su ponovno u kadru, no još se nisu stigli fotografirati za službenu stranicu kluba u opremi novog sponzora, to je znak da se na njih nije računalo dok su trenirali odvojeno u Stobreču čekajući transfer....

U ovom susretu se očekuje da i tandem veznjaka Ivan Rakitić i Filip Krovinović, dobije bitku s Darkom Nejašmićem, možemo slobodno reći najboljim igračem Osijeka trenutno uz Vedrana Jugovića i mladog Antona Matkovića koji je pobjegao oku struke Bijelih u Akademiji kao kadet, iako su ga svojevremeno imali na 'promatranju' na Poljudu, a on sad vrijedi miliijune i bit će opasnost za lijevu stranu obrane Hajduka, morat će na njega dobro pripaziti Ismaël Diallo.

Posljednja prepreka Hajdukovim napadačima bit će talentirani vratar Nikola Čavilina kojega je Dinamo već označio nasljednikom Ivana Nevistića kada jednog dana ode u inozemstvo, što neće biti problem s obzirom da ga čeka ove sezone pozornica u Ligi prvaka. Čavlina mlađi, tako će braniti za dva Hajdukova rivala.

Hajduk ove sezone nije efikasan, nije odigrao nijednu službenu utakmicu u kojoj je palo više od tri gola, a kako je Osijek još neuigran, ali ima potencijala, možda se u večernjem terminu susret 'otvori' i gledatelji budu uživali...

Utakmica Hajduk – Osijek na rasporedu je u 20.45 sati (MAXSport 1). Sudac je Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina), pomoćnici su Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Jerko Crnčić (Vrbovec), četvrti arbitar je Antonio Melnjak (Rijeka). VAR je Fran Jović (Zagreb), a AVAR Ivan Starčević (Bjelovar).

OČEKIVANI SASTAV HAJDUKA (4-2-3-1):

Lučić - Hrgović, Elez, Prpić, Diallo - Krovinović, Rakitić - Pukštas, Trajkovski, Kalik – Livaja.



Tagovi

HajdukNK OsijekGennaro GattusoEmir SahitiJan MlakarStipe BiukNikola KalinićIvan RakitićFilip KrovinovićMarko LivajaDarko NejašmićAnton MatkovićVedran JugovićNikola ČavlinaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaAleksandar TrajkovskiJosip ElezYassine BenrahouLeon Dajaku

Ostale Vijesti