Borna Filić/PIXSELL
Borna Filić/PIXSELL

Karačić za Germanijak: “Vukovar hoće u elitu, a Dinamo i Hajduk su favoriti u Rijeci i Splitu“

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 30.08.24. | 12:00

Iskusni trener komentira stanje u rangu kojemu se njegov klub iduće sezone želi pridružiti, a smatra da svi osim Zagrepčana iz 'velike četvorke' imaju ogromnih problema

Iskusni Branko Karačić vodi Vukovar '91 s kojim se dogovorio još na kraju prošle sezone, sudjelovao i dijagnostici, skautiranju i selekciji, a onda je ovo ljeto sjeo na klupu kluba koji se želi vratiti u prvi rang natjecanja.

Dobro im je krenulo, Vukovarci s tako kvalitetnim trenerom imaju već dvije pobjede, a subotu ih čeka gostovanje kod Dugopolja koje je neporaženo i tražit će trijumf na Hrvatskim vitezovima, svom stadionu koji ima uvjete za elitu, ali nikako da se posloži, kao da im odgovara biti u sjeni, a mogli bi crpiti kvalitetne igrače iz dalmatinskog bazena i surađivati s Hajdukom.

No, to je neka druga priča, ova je o Karačiću koji nam kaže o Prvoj NL:

„Četiri kola prošle sezone sam bio u procesu rada, ali nisam vodio utakmice, tako smo se dogovorili. Snimao sam tako igrače, selekcionirao kadar i onda preuzeo samostalno od prvog dana prirprema. Još se nismo kompletirali, tražimo igrače na još dvije pozicije, na dobrom smo putu i s jednim ili dva nogometaša bili bismo kompletn krenuti s poznatim ambicijama koje smo sebi postavili za cilj. Zadatak je da što dulje budemo u vrhu i na kraju budemo ti koji ćemo se vratiti nakon dugo godina u HNL. Međutim, znamo da je Rudeš najkvalitetniji, ima još kandidata. Ali mi smo svoje želje izrazili i pokušat ćemo ih realizirati, no neće biti lako. Imamo problem s infrastrukturom, odnosno terenom koji nije u dobrom stanju pa se suparniku lakše braniti. Ako hoćeš biti prvi, trebao bi biti bolji teren“, za početak će Karačić o ozbiljnim ambicijama kluba iz Grada heroja.

Ajmo se prebaciti na viši rang kojemu težite... U nedjelju je utakmica Rijeka - Dinamo u koju klubovi ulaze s različitim raspoloženjem. Rijeka je doživjela debakl, a Dinamo se sprema napuniti kasu od ulaznica, bodova i transfera budući da igra Ligu prvaka?

„Rijeka nakon debakla u Ljubljani ima jako složenu utakmicu, dolazi im goropadni Dinamo. Zagrepčani su na uzvratnoj utakmici s Qarabagom pokazali da rastu, odlično su analzirali suparnika koji im je na domaćem terenu stvarao velike probleme, a onda su rutinski doštli do pobjede u gostima. Dinamo ima široki roster, sigurno će Jakirović rotirati, ali ima takvu kvalitetu da Rijeka nakon ljubljanskog debakla i sramote što se tiče navijača, teško može izaći iz trenutnog stanja da bi nanijela poraz Dinamu. Nakon dugo godina, Dinamo je apsolutni favorit na Rujevici.“

Jesu li u Rijeci pogriješili odnosno bili ishitreni smijenivši Željka Sopića te imenujući Radomira Đalovića za trenera? Izgledalo je sve dobro, a sad ovo...

„Teško me meni odavde komentirati zašto se to dogodilo. Meni je uvijek žao trenera koji bude smijenjen. Nemam odgovor je li to dobro ili loše, na kraju će pokazati vrijeme i konačni rezultat. Sigurno nije ugodno Đaloviću koji je tamo bio dugo godina pomoćni trener, dobio šansu nakon Željka i onda doživio poraz, nije mu lako nakon 5-0. Treba izvući pouke da bi sebi olakšao situaciju u budućnosti.

Što ćemo s drugim, odnosno prvim derbijem koji je u subotu? Hajduk dočekuje Osijek, a Vaše mišljenje, budući da ste igrali za oba kluba, a goste trenirali, ima težinu? Gennaro Gattuso je s Hajdukom ispao iz Europe, ostala su mu samo domaća natjecanja?

„Ne znam što reći za Hajduk, sigurno je da se očekivalo manje pretumbacija i negativnih događanja dolaskom Gattusa u ovoj sezoni, međutim, to se nastavilo i ispada da svi problemi dolaze do Velike Gospe. Što su radili i kako su radili? Nije dovoljno biti radnik, moraš biti i psiholog, Gattusu sigurno nije lako, poneblje u Dalmaciji je posebno. Tamo nema sredine. Ili si top ili si mrtav, kako se kaže. Za oba kluba ova utakmica donosi probleme. Osijek je jako loše ušao u sezonu, previše je mladih igrača, očekivalo se da će Nejašmić s Jugovićem voditi ih. Međutim, još su golobradi, iako imaju želju i htijenje, ali nemaju iskustvo. Fali im jako Mierez, a vidjet ćemo što mogu ova četvorica igrača koji su došli ovaj tjedan, pitanje je kako će se oni snaći i hoće li to donijeti iskorak u rezultatima. U složenoj su i nezgodnoj situaciji, jer su sve bazirali na Mierezu, a sada je igra drugačija, čini mi se da su trener Coppitelli i sportski direktor Boto to olako shvatili. Ne mogu se oslioniti samo na Nejašmića i Jugovića kao iskusnije igrače. Osijekovi ostali nogometaši su prezeleni i premladi, daju sve na treningu i pogotovo na utakmicu, no fali im iskustva koje plaćaju trener i NK Osijek. Mogu li to istrpjeti, koliko im treba vremena da okrenu rezultate u svoju korist. Jedni i drugi su u problemima, no Hajduk trenutno ima veću kvalitetu od Osijeka. Hajduk je veliki favorit unatoč što su gosti u posljednje vrijeme igrali dobro na Poljudu“, zaključio je Karačić.



Tagovi

Branko KaračićVukovar '91DugopoljePrva nogometna ligaNK RudešHNK RijekaŽeljko SopićRadomir ĐalovićGNK DinamoQarabagSergej JakirovićHajdukGennaro GattusoNK OsijekDarko NejašmićVedran JugovićRamon MierezFederico CoppitelliJose BotoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti