NK Osijek
NK Osijek

Kompletiran poker novih bijelo-plavih aseva, za milijun eura iz Maribora stigao napada Arnel Jakupović

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 15:56

Novi napadač Osijeka istaknuo je kako 'zna jako dobro što se od njega traži'.

Nakon što su u četvrtak novi igrači Osijeka postali Tiago Dantas, Hernani te Alessandro Tuia, sada je s Bijelo-plavima trogodišnji ugovor potpisao Arnel Jakupović, novopečeni reprezentativac Austrije koji u grad na Dravi stiže iz Maribora u transferu, neslužbeno se piše, vrijednom milijun eura.

S novim klubom Jakupović je potpisao do 2027. godine, a konkurirat će već za subotnju utakmicu između Hajduka i Osijeka.

„Prvi dojmovi su mi svakako pozitivni. Drago mi je da sam tu, a bez obzira što sam još sinoć igrao za svoj dosadašnji klub, spreman sam dati sve od sebe u momčadi Osijeka već ove subote. Veselim se svakako novom izazovu i rado sam ga prihvatio. Znam jako dobro što se od mene traži i kakva će biti očekivanja. Zato sam i došao ovdje, pomoći mojim novim suigračima da bismo zajednički bili što bolji i uspješniji na terenu. Osobno se uvijek veselim svakoj novoj utakmici, tako će biti i u Osijeku“, istaknuo je za klupsku stranicu novi napadač Osijeka koji je u mlađim uzrastima igrao za Middlesbrough, Empoli i Juventus, dok je seniorsku karijeru krenuo graditi u Stur Grazu. Prije Maribora, iz kojeg je stigao u Osijek, Jakupović je sjajno branio boje Domžala.

„Naravno da sam zadovoljan, iako uvijek želim postići još i nešto više. Biti u Juventusu i Italiji je stvarno nešto posebno, a rado se prisjećam i igranja u Engleskoj. Itekako mi je koristio dolazak u Sloveniju, prvo u Domžale gdje sam učestalo igrao. A za vrijeme provedeno u Mariboru mogu reći da je bilo iznimno lijepo, to je za mene najveći slovenski klub i želim mu i nadalje sve najbolje. Sada sam došao u jedan od najvećih hrvatskih klubova, što me svakako veseli. Mislim da sam se dosta dobro razvijao kao igrač, o tomu govori i statistika iz mlađih selekcija Austrije. Jedva čekam zaigrati i za A reprezentaciju da i tamo pokažem što mogu, baš kao i za Bijelo-plave“, dodao je Jakupović, da bi onda za kraj poručio:

„Pratio sam najviše ove zadnje utakmice koje, nažalost, nisu bile uspješne. No, bit će to sve dobro, treba samo pozitivno razmišljati i mogu samo lijepe stvari za sada reći o Osijeku. Posebno o ovom jako lijepom stadionu i uvjetima koje sam ovdje zatekao. Nadam se da ćemo što prije krenuti s pobjedama, to je uvijek jako bitno.“



Tagovi

NK OsijekOsijekGermanijak transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti