Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Gotovo je! Baturina ostaje u Dinamu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 30.08.24. | 14:15

Do ponoći traje prijelazni rok i Talijani nisu odustajali, navodno se i primaknuli svoti od 20 milijuna eura. Međutim, sve su ponude odbijene, a ni sam Baturina nije inzistirao na odlasku

Od četvrtka navečer cijela je priča dobila vrlo ozbiljnu dimenziju. Fiorentina je izborila Konferencijsku ligu i odlučila krenuti u bitku za Martina Baturinu! Početnu ponudu od 12 milijuna eura, plus bonusi, Talijani su podignuli na 15 milijuna i otada su telefoni bili užareni. I tada je tek krenulo. Navodno su Talijani dizali ponude, ponudili prvo još tri milijuna bonusa, poslije, prema nekim informacijama i to podignuli na pet, dakle, ukupno 20. A na kraju su otvorili mogućnost i da Dinamu plate još 10 posto idućeg transfera. Međutim, tijekom poslijepodneva Dinamo je zaključio priču, odbio sve ponude i Baturina ostaje u Maksimiru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je u startu kazao da ne želi pustiti Baturinu ispod 20 milijuna eura, a sad kad je ušao u Ligu prvaka, nema niti potrebe žuriti. Istina, taj bi transfer jako popravio ukupnu financijsku perspektivu kluba, jer unatoč 30-ak milijuna eura nagrade od plasmana u LP, nedostaje još 'nešto' da bi Dinamo biti novčano stabilniji i mirniji u mjesecima koji dolaze. Došla je informacija da su se javili još neki klubovi, pokušali u zadnji tren pokvariti posao Talijanima! Nisu uspjeli.

Sam Baturina je, navodno, prihvatio financijske uvjete Fiorentine i ostravio klubovima da se dogvore, ali daleko do toga da je ijednog trenutka inzistirao na transferu i svim silama želio otići. Plasman u Ligu prvaka također je privlačan magnet, protivnici protiv kojih Dinamo igra nude priliku za dokazivanjem i dodatnim napretkom. Baturina prije dvije godine u Ligi prvaka nije igrao, ovo mu je velika šansa da s Dinamom ostavi trag i u tom natjecanju, da doživi nešto što je uvijek želio, igrati u Dinamovom dresu u elitnom natjecanju. Uostalom, baš je u njegovoj dobi (bio je tek koji mjesec mlađi) slast Lige prvaka iskusio Dani Olmo, eksplodirao je dodatno na nogometnom terenu i tržištu i onda na zimu otišao u Leipzig. Bio bi to najbolji nogometni put i za Baturinu. K tome, slijedi novi reprezentativni ciklus, u kojemu očekuje više minuta i jači status kod Zlatka Dalića, a odlazak u Fiorentinu ili neki drugi klub, bez obzira na njegovu kvalitetu, mogao bi to ugroziti. Jer, dok se prilagodi na novu ligu, teže protivnike, borbu za mjesto u momčadi i sve ono što sljeduje mladom igraču kad iz HNL-a ode u lige Petice, mogle bi se karte u reprezentaciji drugačije dijeliti. Ponuda Fiorentine jest primamljiva, ugovor visok (spominje se svota od preko tri milijuna eura brutto), ali svi su svjesni pa i on sam da mu novac neće pobjeći. Samo da bude zdrav. I da bi uskoro mogla doći nova ponuda, od zime nadalje.

Baturina, dakle, igrat će Ligu prvaka u Dinamovom dresu.



Tagovi

Martin BaturinaFiorentinaGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti