Slavko Midzor/PIXSELL, Grafika
Slavko Midzor/PIXSELL, Grafika

Germanijak.hr postava 7. kola: Poletjeli su kao meci Slavenaši, Ivušić tijesno ispred Majkića

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 29.08.22. | 14:52

Još jedno sjajno i uzbudljivo kolo u HNL-u je za nama, a nedjeljna utakmica, iz kuta neutralnog promatrača, bila je za prste polizati.

Iako nisu sve utakmice odigrane, za nama je već sedam sjajnih kola. Kad završi ono sljedeće, apsolvirat ćemo četvrtinu sezone, iako je dojam još uvijek takav da je ista tek počela.

Gorica je u petak izgubila na domaćem terenu od Istre 1961 rezultatom 2:0, a nedugo nakon utakmice Samir Toplak postao je bivši. Germanijak je ekskluzivno saznao i ime njegovog nasljednika, to je Igor Angelovski, a njegov dolazak već je i službeno potvrđen.

U prvoj utakmici kola je prvo poluvrijeme pripalo domaćinu, a drugo gostu. No, Majkić je bio sjajan, obranio je uistinu mnoge teške udarce Goričana te je malo nedostajalo da se nađe u postavi kola. No, ako se netko mora posebno izdvojiti iz tog ogleda, onda je to dvostruki strijelac, a umalo i vlasnik hat-tricka, Ante Erceg. Rođeni Splićanin bio je sjajan, a drugi pogodak na utakmici, iz slobodnog udarca, bio je pokazatelj one stare 'forma je prolazna, a klasa je vječna'. Garcia je imao razloga biti sretan, Puljani su sada šesta momčad prvenstva, što čak, ako gledamo kako su Zeleno-žuti igrali u početku sezone, nije nezasluženo. Njima je to doduše malo čudno, ali ne nalaze se slučajno tu gdje jesu.

U subotu su na rasporedu bile dvije utakmice. Prvo je Slaven Belupo minimalno slavio u Kranjčevićevoj, da bi onda i Varaždinci protutnjili Rijekom i bacili momčad s Kvarnera na začelje prvenstvenog poretka.

No, krenimo redom.

Slaven je odigrao još jednu utakmicu. Ovaj put su bolji bili od Lokomotive, koja također igra dobar nogomet u početku sezone, ali ih rezultat baš i ne prati. No, Slaven je zasad prva priča HNL-a.

„Reci Zeka, samo reci, letjet ćemo kao meci“, orilo se metropolom ove subote oko 21 sat. Zekić je na kraju zaradio i crveni karton, ali sigurno ga to ne zabrinjava. Njegova je momčad slavila minimalno, ali dovoljno. Strijelac odlučujućeg pogotka bio je Kocijan (80.), asistirao mu je Žuljević, a posebno su se istaknuli još Božić i Jambor.

Rijeka je na Rujevici tražila prekid crnog niza protiv Varaždina. Na sreću gostiju, pronašli ga nisu. Vodila je Rijeka, zabio je Djouahra, ali su gosti okrenuli rezultat nakon što je pocrvenio stoper domaćeg sastava Mateo Pavlović. Da je vratar, imao bi obranu kola, ali budući da je stoper, dobio je neslavnu titulu tragičara istog budući da su gosti nakon tog crvenog kartona prvo izjednačili s bijele točke, a onda do kraja utakmice uspjeli i preokrenuti preko Kolarića. 'Zasluge' za prvi gol Varaždina idu Pavloviću, a za drugi gol Krešiću, koji je katastrofalno reagirao i praktički dopustio Kolariću da matira momčad kojoj je on u tom trenutku bio kapetan.

Nakon utakmice smijenjen je – iako je službena verzija da je sam podnio ostavku – Robert Palikuča. Za njim nitko na Kvarneru neće pustiti suzu, u to smo sigurni…

Nedjelja je bila sjajna. Dinamo je slavio u Šibeniku, Osijek u Gradskom vrtu, a jedina ružna vijest tog dana bila je teška ozljeda Boška Šutala. Čačić je poslije utakmice bio ljut, ponajviše zbog terena na kojem se igralo, a da je u pravu vidi se i po tome što je Šutalo treći igrač ove sezone koji se ozbiljnije ozlijedio na Šubićevcu (prije njega su stradali Aliyu i Duvnjak).

Dinamo je poveo 'oršićevskim' golom Luke Ivanušeca, domaćin je izjednačio preko Mine, da bi onda u 68. minuti Petković realizirao najstrožu kaznu za konačan rezultat. Pogodio je Rogić stranu, ali uzaludno, jer udarac preporođene devetke Dinama bio je i jak i precizan.

Posljednja utakmica kola bila je ona između Osijeka i Hajduka. Tragična vijest o smrti oca Marka Livaje zatekla je hajdukovce u nedjelju ujutro. Iako su mnogi mislili da će otići iz Osijeka, Livaja je ostao, igrao i na kraju zabio. Potez je to koji je vrijedan svake hvale i poštovanja.

Osijek je tražio izlaz iz krize, a vođeni fenomenalnom publikom uspjeli su svladati Bile. 2:1 je stajalo na semaforu po okončanju utakmice, a Laszlo Kleinheisler zasluženo je nagrađen epitetom igrača utakmice. Domaćin je bio bolji u prvih 45 minuta, gost u drugih, ali u konačnici su bodovi ostali u Osijeku.

Spomenimo i kako će biti jako zanimljivo dočekati sudačke analize jer je u ovom kolu bilo podosta spornih odluka. Kako bilo, nogomet nas nije razočarao te se nadamo da će se tako nastaviti i dalje.

POTEZ KOLA – Ante Erceg

Prvo je načeo, a onda i dokrajčio Goričane. I to sa stilom. Erceg je imao burno ljeto iza sebe, na kraju se skrasio u Puli, a kako vrijeme prolazi i kako nekadašnje Hajdučko srce sve više ulazi u formu, izgleda kako je Istra 1961 napravila sjajan 'ulov'. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Erceg je zabio za konačnih 2:0 i pobjedu Istre 1961 u Turopolju. Slobodan udarac, preko zida, s tim da se Banić nije ni probao baciti. Klasa je to, udarac koji se ne brani.

U konkurenciji je bio i 'oršićevski' gol Luke Ivanušeca na Šubićevcu, ali Erceg je, zbog svega što je prošao unazad godinu dana, dobio blagu prednost.

Njegovu majstoriju možete pogledati OVDJE

Germanijak.hr postava 7. kola:

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Rijeka - Varaždin, 1:2

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo 1:2

Osijek – Hajduk 2:1

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 20.00

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 18.55

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

Germanijak postava kolaHNL

Ostale Vijesti