Pixsell
Pixsell

Zekić opet pogodio sa zamjenama, srušio 'tvrđavu Kranjčevićevu', Farmaceuti nastavljaju puhati za vrat Dinamu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.08.22. | 20:00

U pet od sedam utakmica sezone Slaven Belupo nije primio pogodak.

Slaven Belupo svladao je Lokomotivu u Kranjčevićevoj s 1:0 i tako nanio Lokosima prvi poraz na svojem stadionu od studenog 2021., odnosno nakon 308 dana. Ovo je ujedno bila tek druga pobjeda Slavena nad Lokomotivom, prva nakon 2016. kojom su Farmaceuti učvrstili drugo mjesto. Momčad Zorana Zekića sada ima 14 bodova, dva manje, uz utakmicu više od vodećeg Dinama i ovo je svakako najbolji ulaz Slaven Belupa u sezoni od kada se momčad iz Koprivnice natječe u HNL-u. Od sedam dosadašnjih utakmica, Slaven Belupo u njih pet nije primio pogodak.

Pobjedu Farmaceutima ponovno su donijele zamjene. Ivan Krstanović proigrao je Marka Žuljevića koji je u završnici utakmice dodao do Matea Kocijana koji iz blizine postiže svoj drugi pogodak za Slaven Belupo. Do tada je Lokomotiva bila bliže pogotku.

Utakmica je inače bila prilično žustra, a Duje Strukan imao je jako puno posla. Na kraju je podijelio devet žutih kartona, dva igračima Lokomotive, pet igračima Slavena, a dvije javne opomene zbog prigovora dobio je i Zoran Zekić prvu u ranoj gazi utakmice, a isključujuću u sudačkoj nadoknadi.

Lokomotiva je furiozno ušla u utakmicu i u uvodnim minutama dvoboja domaćini su opsjedali gol Antuna Markovića. Probali su Sandro Kulenović i Ibrahima Aliyu dvaput, a u 9. je Justin de Haas najviše skočio nakon ubačaja Enisa Cokaja iz kornera, ali je Marković sjajnom paradom sačuvao svoja vrata. Motiviranu Lokomotivu 'prekršajem' je smirio Marko Marina te je zaradio prvu javnu opomenu na utakmici. Nervozan je bio i Zoran Zekić koji je u šestoj minuti zaradio žuti karton zbog prigovora, no isti ga nije spriječio da nastavi prigovarati Duji Strukanu.

Što je poluvrijeme više odmicalo, to je Slaven Belupo uspio umrtviti nalete Lokomotive koja više nije bila toliko opasna kao u uvodu dvoboja. Tek pred kraj poluvremena vidjeli smo pokušaje na obje strane, ali i nove kartone. Nakon dva žestoka duela Josipa Pivarića i Ante Crnca Strukan je pokazao kartone obojici.

Lokomotiva je i u nastavak ušla bolje, udarce su okušali Kulenović i Vasilj, ali ponovno nisu bili precizni. Zoran Zekić u 57. je u igru ubacio dva jokera iz prošlog kola, Fanima i Žuljevića nakon čijeg je ulaska Slaven odmah postao opasniji, ali bez konkretnih prigoda, sve do 80. minute kada je Mateo Kocijan zabio na asistenciju Žuljevića koji je prethodno kombinirao s Krstanovićem. Ponovno su rezerve Slavenu donijele pobjedu!

Zbog brojnih prekršaja i prekida utakmica je produžena čak sedam minuta, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Marković je sjajnom reakcijom obranio novi udarac De Haasa i tako još jednom sačuvao svoja vrata.

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Stadion: Kranjčevićeva

Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik); VAR: Mario Zebec (Varaždin), AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Strijelci: 0:1 Kocijan (80., Žuljević)

Žuti kartoni: Pivarić 43., Mersinaj 74.(Lokomotiva) / Zekić 6., Marina 10. Crnac 45., Hoxha 46., Božić 58., Ćović 94. (Slaven Belupo)

Crveni karton: Zoran Zekić 96. (Slaven Belupo

Lokomotiva: Čavlina - Cipetić (od 82. Vrabnjković), Mersinaj, De Haas, Pivarić - Cokaj (od 93. Bubanja), Maric - Aliyu (od 82. Veljača), Vasilj, Goričan (od 64. Tuci) - Kulenović; Trener: Silvijo Čabraja

Slaven Belupo: Marković - Bosec, Božić, Tepšić, Martinaga - Marina (od 67. Kocijan), Jambor - Crnac (od 57. Žuljević)., Caimacov (od 85. Bašić), Hoxha (od 57. Fanimo) - Manaj (od 67. Krstanović); Trener: Zoran Zekić

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Rijeka - Varaždin, U TIJEKU

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo, 18.30

Osijek – Hajduk, 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

Slaven BelupoZoran ZekićMarko ŽuljevićNK LokomotivaLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti