Germanijak.hr postava 33. kola: Junaci Dinama, Osijeka, Varaždina i Slavena, potez kola, dakako, Petkoviću

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 14:57

Ostala su još tri kola do kraja sezone HNL-a

Približava nam se kraj tekuće sezone HNL-a. Dinamo je pobjedom nad Rijekom na Rujevici stigao na korak do naslova, a Osijek je pobjedom nad Lokomotivom na Pampasu stigao na korak do četvrtog mjesta i plasmana u Konferencijsku ligu. Dakle, u preostala tri kola ostale su nam još dvije nedoumice, koje su više-manje izvjesne, no, dok se ne potvrde na terenu, Rijeka i Lokomotiva se imaju pravo nadati preokretu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što još uvijek nije poznato jest kakav će biti sastav Germanijakove postave sezone. Dakle, igračima u HNL-u do kraja sezone nisu samo bitni bodovi, već i njihove performanse koje ih mogu uvrstiti u Germanijakove postave kola, a posljednično i sezone.

U postavu 33. kola četiri kluba dala su po dva igrača. Dinamo je na Rujevici slavio u ključnoj utakmici u borbi za naslov. Rijeka je, objektivno, bila bolja, imala je oko 20 udaraca na suparnički gol, a Dinamo samo tri od čega dva u okvir. No, nogomet se igra na golove, a ne udarce. Dinamo je zabio dva, a Rijeka jedan te su Plavi stigli na koračić do 25. naslova prvaka Hrvatske, 35. ukupno. Junaci Dinama bili su Bruno Petković i Arber Hoxha koji su u samoj završnici dvoboja zabili dva prekrasna gola. Petković iz slobodnjaka, a Hoxha nakon driblinga i neugodnog udarca u kut Labrovićevog gola. Njih dvojica ušli su u postavu kola, a njima smo pridodali i dva stopera - Kevina Theophilea Catherinea i Rijekinog Mateja Mitrovića. Jer, Rijekina obrana limitirala je Dinamo na svega tri udarca, od čega dva u okvir. Iako su domaćini primili dva gola, Mitrović nije sudjelovao kod niti jednog od njih...

U ranijem terminu prošle nedjelje, Varaždin je na Poljudu jalovom Hajduku nanio sedmi domaći poraz u sezoni. Domagoj Drožđek zabio je jedini pogodak na utakmici i to prilično impresivan. Da nije bilo gola Petkovića (i Hoxhe), vjerojatno bi završio u postavi kola. Osim njega, u postavu je uskočio Lamine Ba. Hajduk je na cijelom dvoboju, naime, imao tek jedan ozbiljniji udarac na gol.

Osijek i Slaven Belupo su dan ranije upisali uvjerljive domaće pobjede. Osijek je s 3-1 nadvisio Lokomotivu i napravio veliki korak prema drugom mjestu. Osijekov wunderkind Anton Matković zabio je dva pogotka, stigao je do ukupne brojke od četiri gola u prvenstvu, te se izborio za mjesto u postavi kola, a odličnu utakmicu odigrao je i Enis Cokaj, asistiravši, između ostalog, Ramonu Mierezu za drugi pogodak Bijelo-plavih.

Slaven Belupo je zahvaljujući dvostrukom strijelcu Benediku Mioču i posebno vrataru Ivanu Šušku, koji je zabilježio nekoliko bravuroznih obrana, nakon preokreta svladao Goricu s 4-1 i primaknuo joj se na dva boda zaostatka u borbi za osmo mjesto.

Posljednje mjesto u ovoj postavi kola pripalo je Istrinom 21-godišnjem Nigerijcu Salimu Lawalu koi je načeo mrežu Rudeša u 3-1 pobjedi svoje momčadi.

POTEZ KOLA - Gol Brune Petkovića

Dinamo je bio u podređenom položaju u odnosu na Rijeku koja je prijetila iz svih pozicija. Plavi su praktički bili bez udarca na gol. A onda je, u 75. minuti dvoboja, Petković izborio slobodnjak u zoni udarca, precizno pogodio bliži Labrovićev kut i Dinamo doveo na korak do naslova. Jer, Plavima je i bod značio jako puno, tako da smo Petkovićev gol za 1-1 pretpostavili Hoxhinom za 2-1 koji je također ušao u konkurenciju za potez kola.



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti