Ivo Cagalj/PIXSELL, Grafika
Ivo Cagalj/PIXSELL, Grafika

Germanijak.hr postava 27. kola: Lokosima i najviše igrača i potez kola

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 18.03.24. | 17:00

Kolo gostiju nije bilo pretjerano efikasno, a čak četiri vratara upisali su čistu mrežu.

Četiri pobjede gostiju, svega osam pogodaka i iznenađenje na Poljudu obilježili su 27. kolo domaćeg prvenstva. Varaždin je u petak s minimalnih 1-0 prošao kroz Opus Arenu, da bi istu stvar u subotu napravila i Rijeka koja je na kraju opet na pogon Nike Galešića došla do slavlja u Koprivnici. U subotu smo također vidjeli i šok na Poljudu koji je obilježio ovo kolo, dok smo onda u nedjelju prvo zaspali uz ogled u Puli, ali onda i malo živnuli (ali tek u drugom dijelu) uz ogled Rudeša i Dinama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U ogledu igranom na Opus Areni istaknuli su se Jelenić, koji se sjajno hrvao s Mierezom, te Postonjski i Belcar koji su 'pojeli' veznu liniju Bijelo-plavih. Belcar je također zabio jedini pogodak na utakmici, stoga njegovo mjesto u udarnih 11 ovog kola nije ni u kojem trenutku dolazilo u pitanje.

Rijeka je u subotu također s 1-0 bila bolja od Slaven Belupa. Niko Galešić opet je presudio Farmaceutima, a budući da se utakmica odigrala na 'krumpirištu', talentirani branič lidera HNL-a jedini je tko je iz tog ogleda završio u momčadi kola. Konkurirao je i Toni Fruk, ali zbog 'gužve' u sredini ipak nije uhvatio mjesto.

Na Poljudu smo vidjeli iznenađenje kola – pobjedu Lokomotive! Ne postoji jedna glavna priča utakmice, ali zanimljivosti nije nedostajalo. Prvo je Mikanović već sredinom prvog dijela dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, potom je Mudražija zabio prvi, a onda u nastavku i drugi pogodak na utakmici, a isto tako treba spomenuti i bezobrazan promašaj Livaje s bijele točke (lošom 'Panenkom' pokušao je svladati Čavlinu koji mu je obranio udarac) te njegov sjajan pogodak pred sam kraj utakmice kad je to praktički bilo potpuno nevažno.

S ovom pobjedom Lokomotiva je preskočila Osijek na četvrtom mjestu, dok je Hajduk napravio veliki korak unazad u borbi za naslov prvaka.

U nedjelju smo prvo gledali, odnosno prespavali, ogled u Puli između Istre 1961 i Gorice. Pogodaka nije bilo, čak ni nekih ogromnih prigoda, a utakmicu je gledao – samo onaj koji je morao. Valjalo bi notirati jednu dobru obranu Majkića pred sam kraj ogleda, ali nešto više od toga nismo vidjeli...

Za kraj, kolo su zaključili nogometaši Rudeša i Dinama. Iako su odigrali jako loše prvo poluvrijeme, Plavi su u nastavku pomeli fenjeraša te utakmicu zaključili s tri lopte isporučene u mrežu Markovića.

Kod Dinama je jako dobar bio strijelac Živković, Mišić je odigrao vrlo dobro na mjestu šestice, dok je u vrhu izvrstan bio Petković.

Potez kola – Čavlinina obrana kaznenog udarca Marku Livaji

Iako je pogodak kapetana pred sam kraj ogleda bio prekrasan, on je, kad sve zbrojimo i oduzmemo, potpuno nevažan. Dakle, i da se nije dogodio, ništa se promijenilo ne bi. S druge strane, ono što je napravio Čavlina je uvelike usmjerilo utakmicu. Lokomotiva je imala 1-0 i igrača više, a onda je u 55. minuti Livaja s bijele točke mogao vratiti Bijele u igru. Pukštas je ubacio, Marić igrao rukom, a Livaja je preuzeo odgovornost i stavio loptu na bijelu točku. Bezobrazan pokušaj kapetana Hajduka, koji je pokušao lošom 'Panenkom' svladati Čavlinu (nije dobro zahvatio loptu te je njegov udarac otišao previše u igračevu lijevu stranu), na kraju je skupo koštao domaćina.

No, treba reći jednu stvar – nije Livaja promašio, već je Čavlina – obranio! Mladi vratar nije podlegao atmosferi, nije se prestrašio već godinama ponajboljeg igrača HNL-a te si je ovim potezom dodatno 'povećao' cijenu. Da je Livaja poentirao, na semaforu bi bilo 1-1, ali kako mu je Čavlina obranio najstrožu kaznu, momentum se u tom trenutku u potpunosti prebacio na stranu Lokosa koji su potom u 60. minuti zabili za 2-0.

Germanijak.hr postava 27. kola:



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLNikola Čavlina

Ostale Vijesti