Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Od 'crne ovce' do 'crne mačke' HNL-a! Lokomotiva i Čabraja gaze prema Europi i odlučuju borbu za naslov!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 12:00

Momčad s Kajzerice hit je HNL-a i pravi primjer kako se povjerenjem treneru i pravim izborom igrača može i skromnim budžetom doći do uspjeha

Dinamu su uzeli pet bodova. A mogli su i više da je Žilinski u 90.minuti u Maksimiru pogodio zicer i da Dinamo nije čudesno u nadoknadi preokrenuo 0-1 u 2-1. Ali, onda su 'masakrirali' Modre u drugom dolasku na Maksimir (3-0), potom ih držali za vrat u Kranjčevićevoj, vodili 1-0 i 2-1, Dinamo je golovima Petkovića izvukao 2-2. Uzeli su 'lokosi' pet bodova i Hajduku. Teška pobjeda Bijelih na Poljudu (1-0) golom Sahitija, potom remi u Kranjčevićevoj (1-1), kad je Lokomotiva vodila, a Hajduk izjednačio i kad je utakmica mogla otići na obje strane. I sad, 1-2 u Splitu, kad iznenađuje izjava Mislava Karoglana da je Hajduk kontrolirao susret i da bi 11 na 11 vjerojatno pobijedio. Jer, bez obzira na Livajin promašeni kazneni udarac, dojam je da je Lokomotiva mogla mnogo ranije prelomiti utakmicu i uvjerljivije pobijediti. No, nije više ni važno, Lokomotiva je pobijedila i pokazala zašto je hit HNL-a ovog proljeća. Ispada da je najveća razlika klubova na vrhu upravo po broju bodova, koje im je uzela Lokomotiva, jer Rijeka je dosad dvaput slavila i tek jednom remizirala protiv momčadi s Kajzerice, zato i ima toliku prednost pred Hajdukom i Dinamom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Robert Mudražija bio je junak trijumfa na Poljudu s dva pogotka, navukao je na sebe bijes Hajdukovih navijača zbog proslave pogotka, šalju mu i prijeteće poruke preko društvenih mreža. Međutim, snaga ove Lokomotive leži u činjenici da ne ovisi o jednom ili dvojici igrača. Jednom je to Čavlina, drugi put Čop, zatim Šotiček ili Goričan, nekad Krivak, sad je to Mudražija... Silvijo Čabraja na Kajzerici radi sjajan posao, doveo je Lokomotivu u borbu za Europu, štoviše, u ovom trenu njegova momčad i drži četvrtu poziciju, s tri boda ispred Osijeka. A sve to u sezoni u kojoj je Lokomotiva ostala bez Tucija, Cipetića, De Haasa, Milićevića, Kulenovića, Stojkovića, Kačavende, Živkovića te Bubanje, koji je ozlijeđen. Cijela jedna momčad otišla je s Kajzerice, ali Čabraja nije očajavao. Već je zasukao rukave i stvorio novu momčad, koja zaslužuje respekt i pljesak svih suparnika u ligi. I može mnogima biti primjer. Kako se povjerenjem u trenera, pravog, a ne razvikanog trenera i pravim izborom igrača može do uspjeha i sa skromnim budžetom. Čabraja i Lokomotiva rade nemoguće i drže lekcije onima, koji su bili predodređeni za vrh, onima, koji ne znaju kako bi se izvukli s dna i onima koji nemaju prevelike ambicije i zadovoljavaju se pukim plasmanom u sigurnoj zoni. Lokomotiva je, definitivno, najnevjerojatnija priča HNL-a ove sezone.

Nekad je taj klub bio 'crna ovca' HNL-a. Dinamova 'filijala' ili 'sestrica', kako su je mnogi zvali, služila je kao poligon ta razvoj Dinamovih igrača, a 'velikog brata' nikad nije pobijedila. Gurali su je u kontekst neregularnosti, tražili da je izbace iz lige, nazivali cirkusom i Mamićevim 'aistentom u kriminalu'. No, s godinama, 'crna ovca' postala je 'crna mačka' za favorite, za velikane. Četiri pobjede zaredom, jedan poraz, od Rijeke na Rujevici u zadnjih 14 utakmica. I samo jedan poraz na svom terenu čitave sezone, iznenadio je 'lokose' Salven Belupo (1-3). Što jasno govori da bi Lokomotiva mogla odlučivati i u borbi za naslov. Naime, i Dinamo i Rijeka i Hajduk dolaze u zadnjem krug prvenstva u Kranjčevićevu, svi se oni tamo već spotaknuli. Splićani, recimo, dolaze u zadnjem kolu, ako će biti još u igri za naslov i trebati pobjedu, morat će dobro 'iskrvariti'. Jer, Lokomotiva više nije samo bljesak, nije samo trenutna inspiracija, Lokomotiva je odlična momčad, s odličnim trenerom. Sjajno izbalansirana od starijih, srednje starih a iskusnih i onih mladih i talentiranih igrača, kao ogledni primjer kako bi jedna HNL momčad trebala izgledati. Nije slučajno tu gdje trenutno jest!



Tagovi

NK LokomotivaSilvijo ČabrajaRobert MudražijaHNLHajduk

Ostale Vijesti