Photo: Davor Javorović/PIXSELL
Photo: Davor Javorović/PIXSELL

Germanijak.hr postava 25. kola: Najviše Osječana, po dvojica Lokosa i Rudešana, a potez kola je pogodak igrača kojeg žele Dinamo i Hajduk

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 11:00

Slažete li se s našim odabirom?

Hrvatsko nogometno prvenstvo ulazi u odlučujuću fazu, napokon imamo neizvjesnu borbu za naslov, a izvjesnu za ostanak, sjećamo se godina kad je bilo obrnuto, no vijest dana ili kola, kako vam je draže, pobjeda je Rudeša nad Goricom u ponedjeljak, prva Rudešana ove sezone! Koja im neće pomoći da ostanu u ligi, koliko god još matematički šanse postojale, ali ljude veseli…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stoga su i u Germanijakovoj postavi 25. kola svoje mjesto pronašla dvojica igrača iz kadra Davora Mladine: branič Fran Karačić koji od povratka u HNL u dresu Rudešana igra lijevog beka te Riad Mašala, strijelac pobjedonosnog pogotka baš na asistenciju australskog reprezentativca.

Ostatak postave popunili smo igračima koji su se najviše istaklnuli preko vikenda u po dvije subotnje i nedjeljne utakmice. Mjesto vratara bilo je teško popuniti jer dvojica koji nisu primili golove sačuvali su mreže promašajima suparnika, a ne nekim svojim bravurama, pa je izbor pao na Osijekovog Marka Malenicu, koji se odlično snalazio u gužvama kad je Dinamo stizao rezultatski zaostatak na Opus Areni, a za izjendačujući pogodak Sandra Kulenovića nije nimalo kriv.

Još su trojica Osječana u našoj postavi, branič Andre Duarte, vezist Darko Nejašmić i ofenzivac Domagoj Bukvić, strijelac za 1-0, koji je majstorski iskoristio krivo istrčavanje Dinamova vratara Ivana Nevistića, a taj je njegov gol i ‘Potez kola’.

U najboljoj postavi su i dvojica igrača Lokomotive, bek Karlo Bartolec, ne samo zbog asistencije za 0-1 Čopu, nego ukupnog dojma i učinka (četiri od pet dobivenih duela), te strijelac za spomenutih 0-1 te 2-3 s bijele točke Duje Čop.

Po jednog igrača u najbojih 11 ovog kola imaju Dinamo, Hajduk i Rijeka: to su već spomenuti Sandro Kulenović, joker koji je Modre spasio poraza, zatim Filip Krovinović, strijelac za minimalnu pobjedu Bijelih nad Istrom 1961, majstorskom reakcijom na Dajakuov ubačaj te Niko Galešić, srednji branič koji je ovaj put glavom pogodio za vodstvo protiv Varaždina, a potom još asistirao Mitroviću za 2-0, imao tri od tri duele na tlu, jedan uspješan dribbling, tri otklonjene opasnosti, dva presijecanja, jednu oduzetu loptu, jedno ključno dodavanje, sedam od osam točnih dugih lopti, jedan pretrpljeni prekršaj… Rijekin igrač tjedna, sjetimo li mu se juninhovskog pogotka u Rudešu za plasman u polufinale Kupa!

POTEZ KOLA – Domagoj Bukvić

U 26. minuti derbija kola na Pampasu Duarte je poslao dugu loptu prema Mierezu, za kojim je trčao Theophile, ali neuhvatljicu za napadača Bijelo-plavih, no Dinamov vratar Ivan Nevistić istrčao je izvan 16-erca iako je mogao mirno pričekati unutar njega te po igranju lopte nije uspio izdržati Mierezov pritisak, uklizavši s loptom u aut. Mierez je brzo izveo ubačaj sa strane do Bukvića, koji je s desne strane ušao u kazneni prostor driblavši, bolje reći cimajući Theophilea, koji nije mogao raditi prekršaj jer bi skrivio kazneni udarac, a nakon što ga je drugi put izvrtio, ljevicom je gađao dalji Nevistićev kut, malu mrežicu. Lopta je prošla ispod nogu Bernauera, koji je čak malo poskočio, no to ne umanjuje efektnost pogotka te ljepotu cijele akcije, potez zbog kojih se dolazi na stadione i voli nogomet. Mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Bukvić (20) time je samo potvrdio da je nogometaš s velikim N, pred kojim je po svemu sudeći lijepa karijera, a čuli smo u Osijeku iz menadžerskih krugova da se za njega zanimaju i najveći rivali, Dinamo i Hajduk!

Germanijak.hr postava 25. kola:




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kolaDomagoj Bukvić

Ostale Vijesti