Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Ovo nije bio šampionski gard Dinama!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 21:08

Osijek još uvijek čeka svoju prvu pobjedu u derbijima na Pampas Areni. Dva puta su protiv Dinama bili blizu, ali sudačka nadoknada nije saveznik Zekićeve momčadi

Kada vozač Amalijo večeras uplovi u Zagreb, umjesto u Maksimir - modri bus bi trebao produžiti Zvonimirovom, pa preko Vlaške i Ribnjaka do Kamenitih vrata! Pa da kompletna momčad na čelu s trenerom Jakirovićem zapali svijeću… Upravo je nevjerojatno koliko se Dinamo puta spašavao u sudačkoj nadoknadi tijekom ove sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Izgleda da je Sopić bio u pravu kada je rekao da imate više sreće nego pameti”, bocnuo nas je osječki novinarski doajen Nikola Patković nakon utakmice.

“A možda samo sreća prati hrabre”, odgovorili smo.

A istina je vjerojatno tu negdje. Na pola puta.

Kako bilo, Dinamo je još uvijek na konju! Tu su. Vrebaju iz pozadine, imaju utakmicu manje i čekaju svoju priliku. Nije to u derbiju bilo niti približno kako se očekivalo. Ruku na srce, na Opus Areni trebao je Dinamo primiti pet komada. Imali su domaćini vodstvo, pa gredu Miereza, prilike Prekodravca i Matkovića. Imali su sve u svojim rukama osim faktora sreće.

“Koliko smo mi imali prilika”, pitao je Sergej Jakirović nakon utakmice.

“Četiri…”, odgovorio je netko od kolega.

Trener Dinama slegnuo je ramenima. Činjenica je da bi Jakir trebao početi više vjerovati igračima koji ulaze s klupe. Kulenović redovito isporuči sve što se od njega traži. Brodić, Halilović…

Možda su momci zaslužili koju utakmicu da krenu od prve minute. Pa moć Dinama je u dužini klupe, u toj rotaciji… Nitko nije preplaćen na mjesto u udarnom sastavu, ili ako baš želite; pun je Mirogoj nezamjenjivih. Možda nedostaje i doza samokritičnosti. Puno je tu tih “možda” za sezonu koja polako ali sigurno ulazi u posljednju trećinu.

Da zaključimo, Dinamo nije u Osijeku imao šampionski gard. Nije bio dobar pristup i to im nije prvi put. A da obrani naslov Dinamo će trebat pobjede na Poljudu i Rujevici. S ovakvim pristupom - to se čini nemogućom misijom.

Kako bilo, Jakirović je već krenuo se s pripremom za PAOK dok će Zekić i društvo čekati i dalje svoju prvu pobjedu u derbijima na novom stadionu. A nervoza raste. Poslije Lokomotive imali su bliski susret s Kohortom na benzinskoj pumpi. Po povratku su dočekani uvredama koje su se nastavile u derbiju.

Prva porcija išla je u smjeru vlastitih igrača. Potom je došao red na Upravu kluba. Naravno kako HNS nije ostao pošteđen gnjeva Kohorte kojoj se pridružio dobar dio stadiona. Pa se malo udaralo po sudačkoj trojki jer je to u modi ovih dana. Na koncu i prema Dinamu. Nikoga nisu štedjeli.

No, čudna je moć navike. Dečki su odslušali uvredljivi repertoar pa krenuli u boj s Dinamom.

Zekić je počeo s dvije šestice. Pušić se često spuštao kako bi Jugović dobio priliku otići na krilo ili na ofenzivnog veznog. I permanentno svojom energijom stvarao je pritisak na zadnju liniju Dinama. Dok je imao snage… Osijek je u derbiju dobio mladog Bukvića. Očito se “povuci-potegni” oko ugovora reflektiralo na mladića koji je bio među najboljima na travnjaku. Ako Jose Boto ima neke skepse, nakon ove utakmice ne bi više trebao imati. I već sutra staviti Bukviću ugovor na stol…



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti