Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

OCJENE - Osijek: Mierez i Bukvić oduševili, obrana nije izdržala

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.03.24. | 19:36

Osijek je do sudačke nadoknade imao tri boda u džepu, ali igrači Zorana Zekića nisu izdržali pritisak

Evo kako smo ocijenili nogometaše Osijeka. Tko je po vama zaslužio pozitivnu, a tko negativnu ocjenu?

Marko MalenicaVratar
Dosta sigurno se nosio s pokušajima Dinama koji i nisu bili posebno opasni. Pravovremenim i odličnim reakcijama vratar Osijeka donio je sigurnost obrambenom bedemu ispred sebe. Kod gola bio je nemoćan.
Ocjena
6.5
Nail OmerovićNapad
Nije to njegova pozicija. Tim više treba vrednovati solidan učinak u derbiju. Maksimalno korektno je odigrao utakmicu.
Ocjena
6
André DuarteObrana
Portugalac se nameće kao pun pogodak. Pravovremen u reakcijama, miran… Pravo osvježenje za obranu Osijeka.
Ocjena
6.5
Slavko BralićObrana
Praktički bez greške je odigrao derbi. Imao je problema jer su mu se suigrači uvlačili u krilo, ali dobro se nosio s time baš kao i s napadačkom linijom Dinama.
Ocjena
6.5
Roko JurišićObrana
Imao je sjajnu priliku u kojoj je mogao matirati Nevistića i odvesti utakmice u dobrom smjeru za domaćina. Radio poprilične probleme na toj lijevoj strani, spašavao pred svojim golom. Kako je utakmica odmicala, tako je i Jurišić kopnio sa snagom, vjerojatno zbog ozljede...
Ocjena
6
Darko NejašmićVezni red
Opasan po Malenicu kojeg je skoro matirao udarcem glavom, ali i za napade Dinama čiju je kreaciju redovito razbijao. Sve ostalo odradio je besprijekorno. Nejašmić je velika vrijednost Osijeka i konstanta.
Ocjena
6
Enis CokajVezni red
Evidentno igra drugačiju ulogu nego koju je imao u Lokomotivi pa treba vrijeme da se prilagodi novim zadaćama. Nije nešto posebno dojmio, ali nije niti griješio. Čini se da je više za razgradnju igre nego kreaciju.
Ocjena
5.5
Vedran JugovićVezni red
Imao je dvije uloge na utakmici. Da otvori lijevu stranu kad Pušić preuzme ulogu organizatora igre te da pokrije lijevog beka kad se Jurišić digne. I obje je odradio s visokom ocjenom. Njegova energija u 35. godini trebala bi biti primjer suigračima i ostalima!
Ocjena
6.5
Domagoj BukvićVezni red
Igrao do 81. minute Načeo je Dinamo sjajnom minijaturom pred petercem pa plasiranom loptom u malu mrežicu. Malo je nedostajalo da na početku drugog poluvremena poveća vodstvo. Odlična predstava, najbolji pojedinac u redovima Osijeka uz Ramona Miereza! Osijek mu pod hitno mora dati novi ugovor.
Ocjena
7
Petar PušićVezni red
Prilika nakon prekida u prvom poluvremenu. Znao je biti jako opasan ali nedovoljno konkretan. Često se izmjenjivao s Jugovićem.
Ocjena
5.5
Ramon MierezNapad
Prava je napast za suparničke obrane. Iz njegova pritiska nastala je greška Nevistića iz koje je Osijek stigao u vodstvo. U nastavku je pogodio gredu, pa spašavao sa svoje gol linije. Uz Bukvića najbolji pojedinac Osijeka na utakmici.
Ocjena
7
Marin PrekodravacObrana
*od 46. minute U igru je ušao umjesto kapetana Jugovića, što je očito bilo u planu igre trenera Zekića. Unio je živost. Imao je priliku glavom, pa poslužio Miereza koji trese gredu.
Ocjena
6
Anton MatkovićNapad
Od 81. minute U igru ušao umjesto strijelca Bukvića. Imao je dvije prilike za gol i pobjedu, ali nije iskoristio ponuđeno.
Ocjena
6
Stjopa MkrtčjanObrana
Od 83. minute U igru ušao umjesto Petra Pušića. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Petar BrlekVezni red
Od 90. minute U igru ušao umjesto Cokaja. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zoran ZekićTrener
Dojam je da će početi sa tri "šestice" ali Jugović je zapravo više bio na lijevom krilu. Dojam da je kasnio s izmjenama, sa Stjopom i Brlekom htio pojačati defenzivu ali nije uspio. Još čeka prvu pobjedu u derbiju na Opus Areni. U dvije utakmice napadači mu stovrili deset prilika a on ispao iz Kupa i osvojio bod... Sreća nije njegov saveznik.
Ocjena
6



Tagovi

NK OsijekGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti